Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministru delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a directorului American Jewish Committee Jerusalem din Israel, Avital Leibovich

ro

26 Mar, 2015 18:30 1059 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a primit-o astăzi, 25 martie 2015, pe Avital Leibovich, director al American Jewish Committee Jerusalem din Israel.

Demnitarul român a subliniat importanţa pe care comunitatea israelienilor originari din România o are ca punte de legătură în dialogul dintre România şi Statul Israel, prin contribuţia semnificativă la consolidarea profilului identitar românesc peste hotare. A fost reiterat interesul autorităţilor din România pentru implicarea cât mai amplă a comunităţii româneşti din Israel în mediul asociativ.
Avital Leibovich a vorbit despre ataşamentul cetățenilor israelieni originari din România faţă de valorile culturale din țara de origine şi a trecut în revistă activităţile şi proiectele susţinute de către organizaţia pe care o reprezintă.

Ministrul delegat Angel Tîlvăr s-a interesat asupra punctului de vedere al directorului American Jewish Committee Jerusalem cu privire la experienţa organizaţiei pe care o conduce în legătură cu modul de organizare a unor manifestări ce reunesc diaspora la nivel internaţional, evenimente asemănătoare cu Congresul Românilor de Pretutindeni, pe care autorităţile române intenţionează să îl organizeze în acest an.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii