Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prelegere academică privind „Perspectiva NATO asupra temelor actuale de drept internaţional”

ro

17 Apr, 2015 13:16 1366 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe a organizat joi, 16 aprilie 2015, împreună cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, o prelegere a consilierului juridic al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Steven Hill.
Intitulată „Perspectiva NATO asupra temelor actuale de drept internaţional”, prelegerea a cuprins atât descrierea organizării şi funcţionării NATO, cât şi a principalelor provocări ale organizaţiei în secolul XXI. Steven Hill a structurat prezentarea provocărilor NATO pe trei planuri, respectiv al responsabilităţii, descriind demersurile organizaţiei de creare a unei structuri pentru soluţionarea litigiilor din cadrul NATO; al ordinii juridice internaţionale, încurajând studenţii să susţină regulile de drept internaţional; şi al noilor ameninţări de securitate, inclusiv în domeniul cibernetic.
Studenţii români s-au arătat interesaţi în principal de perspectiva juridică a NATO în ceea ce priveşte evenimentele de securitate care au avut recent loc în Europa.
Cu ocazia vizitei la Bucureşti, Steven Hill a avut şi o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul căreia au fost abordate, în principal, chestiunile juridice care ţin de funcţionarea NATO. Consilierul juridic al NATO a subliniat cu această ocazie că dialogul permanent pe teme juridice cu reprezentanţii statelor aliate este o prioritate a Biroului Afaceri Juridice al Organizaţiei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii