Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea subsecretarului de stat Răzvan Horaţiu Radu la conferinţa „Rolul CJUE în cadrul arhitecturii instituţionale a UE”

ro

05 Jun, 2015 14:00 887 Marime text
Subsecretarul de stat Răzvan Horaţiu Radu a participat astăzi, 5 iunie 2015, la Chişinău, la conferinţa cu tema „Rolul Curţii de Justiţie a UE în cadrul arhitecturii instituţionale a UE”.
Conferinţa a avut loc în cadrul dialogului trilateral dintre Franţa, România şi Republica Moldova pe teme legate de aplicarea legislației UE şi a fost organizată de Ministerul Justiţiei din Republica Moldova şi de Centrul de armonizare legislativă împreună cu Ambasada Franţei în Republica Moldova. La conferinţă au participat reprezentanţi ai profesiilor juridice din Republica Moldova, cadre universitare şi reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi ai Parlamentului European care interacţionează cu legislaţia UE ce trebuie implementată de Republica Moldova, în cadrul Acordului de Asociere.
În intervenţia sa, Răzvan Horaţiu Radu a menționat importanţa jurisprudenţei CJUE în interpretarea acquis-ului pe care Republica Moldova trebuie să-l implementeze în perioada următoare. Totodată, Răzvan Horaţiu Radu a subliniat experiența bogată a României în faţa CJUE, punctând faptul că recent o instanță din România a formulat cea de-a o suta întrebare preliminară adresată instanței UE. De asemenea, a precizat că până acum România nu a suferit nicio condamnare la CJUE pentru încălcarea dreptului UE. În cadrul vizitei efectuate în Republica Moldova, subsecretarul de stat Răzvan Horaţiu Radu şi Géraud Sajust de Bergues de Escalup, Agent Guvernamental pentru Curtea de Justiție a UE din partea Franței, au mai avut întâlniri cu Ministrul Justiţiei al  Republicii Moldova, Vladimir Grosu, cu Preşedintele Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova, Mihai Poalelungi, şi cu directoarea Centrului de armonizare legislativă, Natalia Suceveanu.
 
Informaţii suplimentare:
În perioada 1-5 iunie 2015, Géraud Sajust de Bergues de Escalup a efectuat o vizită în România, la invitaţia subsecretarului de stat Răzvan Horaţiu Radu. În cadrul vizitei, au avut loc întâlniri bilaterale la sediul Ministerului Afacerilor Externe, a fost organizate conferinţe la Universitatea din Bucureşti şi la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi pe tema aderării UE la CEDO. Vizita face parte din seria dialogului bilateral pe teme legate de aplicarea dreptului UE, iniţiat de subsecretarul de stat Răzvan Horaţiu Radu şi extins la nivelul unui dialog trilateral pe aceste teme între România, Franţa şi Republica Moldova.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii