Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea României la cea de-a 55-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia

ro

28 May, 2013 20:49 624 Marime text
 România va participa, în perioada 1 iunie – 24 noiembrie 2013, la cea de-a 55-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia cu proiectele „O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneţia” şi „Centru de reflecţie pentru istorii suspendate. O încercare”.
Primul proiect se va desfăşura în Pavilionul României din Giardini della Biennale, având ca şi curator pe Raluca Voinea,  coordonator Corina Bucea, cu participarea artiştilor Alexandra Pirici şi Manuel Pelmuş.
„Centru de reflecţie pentru istorii suspendate. O încercare” se va desfăşura în noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Curatorul acestui proiect este Anca Mihuleţ, iar artiştii participanţi Apparatus 22, Irina Botea, Nicu Ilfoveanu, Karolina Bregula, Adi Matei, Olivia Mihălţianu şi Sebastian Moldovan.
Conferinţa de presă privind participarea României la cea de-a 55-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia va avea loc la data de 29 mai, ora 16.15, în Pavilionul României din Giardini della Biennale.
Vernisajele expoziţiilor vor avea loc la data de 29 mai, ora 16.30, pentru proiectul „O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneţia”, respectiv ora 19.00, pentru proiectul „Centru de reflecţie pentru istorii suspendate. O încercare”.
Instituţiile care coordonează participarea României la acest eveniment major pe scena artelor vizuale contemporane sunt׃ Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul Cultural Român.
 
Informaţii suplimentare:
Comisar al participării la Bienala de Artă din Veneţia este Monica Morariu, din partea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional
Vice-comisar este Alexandru Damian, din partea Ministerului Afacerilor Externe şi a Institutului Cultural Român
 
Parteneri ai proiectului “O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneţia”
Producător: tranzit.ro/ Bucureşti
Parteneri: Căminul Cultural
Centrul Naţional al Dansului Bucureşti
Cu sprijinul: ERSTE Foundation
 
Parteneri ai proiectului “Centru de reflecţie pentru istorii suspendate. O încercare”
Coordonare proiect: Anca Mihuleţ şi Asociaţia add
Sponsor: OMV
Cu sprijin din partea: CreArT
Prietenii expoziției: Bitdefender, L'INTESAPROMOTIVE, Cramele Rotenberg, 
Fabrica de Sticlă AVRIG, SubSol Bar, organizaţii, companii şi donatori care au sprijinit proiectele individuale ale artiştilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii