Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri globale cu ambasadorul Egiptului la București

ro

02 Oct, 2013 19:02 617 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, a primit-o astăzi, 2 octombrie 2013, pe Laila Ahmed Bahaa El Din, ambasadorul Republicii Arabe Egipt la Bucureşti, la solicitarea acesteia.

Cu acest prilej a fost evidenţiat nivelul foarte bun al relațiilor politico-diplomatice româno-egiptene, fapt demonstrat recent în cursul întâlnirii de la New York dintre șefii celor două diplomații. A fost de asemenea exprimat  interesul ambelor părți pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în plan sectorial, cu o atenție particulară pentru domenii precum agricultura, infrastructura, resursele energetice, cercetarea științifică sau IT&C. În acest cadru a fost evocată și nevoia stimulării cooperării în ceea ce privește turismul, dat fiind potențialul particular al celor două țări în acest domeniu.

Ambasadorul Egiptului s-a referit la evoluțiile curente privind situaţia internă din ţara sa și a evidențiat hotărârea autorităţilor de la Cairo de a asigura continuarea procesului de transformare democratică a țării, în conformitate cu Foaia de Parcurs pe care conducerea egipteană și-a asumat-o după preluarea puterii în luna iulie 2013.

La rândul său, secretarul de stat a precizat că ţara noastră, alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene, urmăreşte cu atenție evoluţiile actuale din Egipt și își manifestă încrederea că autoritățile interimare egiptene vor acționa, potrivit Foii de Parcurs, pentru realizarea procesului de reconciliere naţională. În acest sens, a fost subliniată importanța asigurării dialogului cu celelalte forțe politice, a respectării principiului separației puterilor și a funcționării statului de drept.

În cursul întrevederii, au fost abordate și probleme de actualitate privind evoluțiile din Orientul Mijlociu, în mod deosebit în ceea ce privește desfășurarea negocierilor directe israeliano-palestiniene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii