Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu omologul slovac, Miroslav Lajcak

ro

15 Oct, 2013 18:24 376 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 15 octombrie 2013, o întrevedere cu omologul slovac Miroslav Lajcak, în contextul participării celor doi miniştrii la conferinţa internaţională „210 ani de convieţuire a slovacilor şi românilor – Nădlac model cultural”, cu ocazia împlinirii a 210 ani de la stabilirea minorităţii slovace la Nădlac.

Discuţiile au prilejuit o evaluare a relaţiilor bilaterale si un schimb de vederi asupra cooperării la nivel european si regional.  
Cei doi miniştri au apreciat relaţiile excelente dintre cele două ţări şi au evidenţiat buna convieţuire dintre români şi slovaci. În acest context a fost apreciată politica României privind protecţia şi promovarea identităţii culturale, lingvistice şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, care oferă şi minorităţii slovace un cadru excelent de dezvoltare.

Ministrul Titus Corlăţean a subliniat interesul pentru cooperarea economică, prin creşterea schimburilor comerciale şi a investiţiilor reciproce, precum şi pentru dezvoltarea cooperării culturale şi educaţionale.
Cei doi miniştri au avut şi un schimb de opinii cu privire la temele aflate în atenţie pe agenda europeană, cu accent pe Strategia UE pentru regiunea Dunării, în contextul organizării la Bucureşti a Forumului Anual al Strategiei UE 2013 pentru regiunea Dunării (28-29 octombrie 2013) şi prelungirea termenului limită pentru dezangajare automată a fondurilor europene destinate României şi Slovaciei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii