Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultări ale secretarului de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu Sandro Gozi, secretar de stat pentru UE în cadrul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri al Italiei

ro

01 Jul, 2014 09:22 1039 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut, astăzi, 30 iunie 2014, la Roma, consultări cu Sandro Gozi, secretar de stat pentru UE în cadrul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri al Italiei.
Consultările au avut loc în perspectiva preluării de către Italia, la 1 iulie 2014, a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Discuţiile s-au axat pe priorităţile Preşedinţiei italiene a Consiliului UE, cu accent pe creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, aspecte instituţionale, rezultatele Consiliului European din 26-27 iunie 2014, politica energetică a Uniunii.
În cadrul discuţiilor, secretarul de stat George Ciamba a arătat sprijinul României pentru priorităţile Preşedinţiei italiene a Consiliului UE. A subliniat importanţa continuării măsurilor de creştere economică şi crearea de locuri de muncă, pentru a răspunde aşteptărilor cetăţenilor europeni. În context, secretarul de stat, George Ciamba, a precizat că România este un participant activ la mecanismele economice de coordonare din UE şi la măsurile destinate relansării economice. Astfel, România este parte a Pactului Euro Plus şi a Tratatului pentru stabilitate, coordonare si guvernanţă din cadrul Uniunii Economice si Monetare. De asemenea, secretarul de stat George Ciamba a evidenţiat evoluţiile economice pozitive ale României pentru anul în curs şi a arătat că din 2013, România a ieşit din procedura de deficit bugetar excesiv. În ceea ce priveşte aspectele legate de flexibilitate în cadrul guvernanţei economice, a pledat pentru politici care să genereze creştere economică, arătând că obiectivul consolidării fiscale nu ar trebui să prejudicieze creşterea economică.
Cei doi oficiali au salutat rezultatele Consiliului European din 26-27 iunie 2014 şi au exprimat încrederea că deciziile luate în cadrul Summit-ului vor reprezenta un pas important în avansarea discuţiilor privind noua arhitectură instituţională a Uniunii. A precizat că este esenţial ca viitoarea conducere a instituţiilor europene, Preşedintele Comisiei Europene şi Preşedintele Consiliului European, să ofere viziune, dinamism şi energie proiectului european. A subliniat, în context, importanţa respectării celor patru libertăţi ale pieţei unice, inclusiv libertatea de mişcare.
În cadrul discuţiilor, secretarul de stat român a reiterat necesitatea ca viitoarea arhitectură instituţionala europeană să acţioneze cu prioritate în direcţia combaterii tendinţelor şi manifestărilor xenofobe, rasiste şi eurofobe, care constituie un pericol la adresa proiectului european. De asemenea, secretarul de stat George Ciamba a subliniat necesitatea asigurării unui cadru adecvat la nivel european pentru stimularea creşterii economice şi a investiţiilor publice, precum cele în infrastructura energetică, pentru a contribui la competitivitate şi crearea de locuri de muncă în beneficiul cetăţenilor.
În cadrul discuţiilor, secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a reiterat obiectivul ferm al României privind aderarea la spaţiul Schengen şi a adresat mulţumiri părţii italiene pentru sprijinul constant în susţinerea unei decizii de aderare.  A exprimat încrederea într-o abordare în acelaşi spirit constructiv a temei, pe parcursul deţinerii de către Italia a Preşedinţiei Consiliului UE.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii