Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Participarea secretarului de stat Daniel Ioniţă, la dezbaterea “Europa viitor, leadership, separatism, coeziune, limitări. Quo Vadis?”

ro

08 Feb, 2016 16:50 1069 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat astăzi, 8 februarie, la dezbaterea “Europa: viitor, leadership, separatism, coeziune, limitări. Quo Vadis?”, organizată de German Marshall Fund România şi Centrul de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning, la Bucureşti.

Cu acest prilej, secretarul de stat Daniel Ioniţă a susţinut o intervenție în care a subliniat provocările diverse şi complexe la care este supusă Uniunea Europeană, cu impact asupra coeziunii acesteia. „Considerăm că o Uniune mai puternică şi mai competitivă, capabilă să facă faţă unui context global dificil, este ţelul nostru comun. Din acest punct de vedere, evitarea scindărilor şi păstrarea unităţii şi coerenţei procesului decizional al UE28 sunt precondiţii pentru o stabilitate pe termen lung a Uniunii”, a arătat Daniel Ioniţă.

Totodată, a precizat că România este activ implicată în dezbaterile la nivel european referitoare la redactarea viitoarei Strategii Globale a UE de Politică Externă și Securitate  (EUGS), acordând o atenţie deosebită vecinătăţii răsăritene și regiunii extinse a Mării Negre, întăririi cooperării EU-NATO și a legăturilor transatlantice, precum şi importanței menținerii politicii de extindere a UE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii