Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CARTEA LUNII LA MAE

ro

23 Jan, 2014 18:24 837 Marime text
Dicţionar de drepturile omului. Adnotat cu jurisprudență (1957-2013)
 
Ministerul Afacerilor Externe a găzduit, astăzi, 23 ianuarie 2014, la Sala Gafencu, lansarea cărții „Dicţionar de drepturile omului - Adnotat cu jurisprudență (1957-2013)”.
 
Organizat sub egida programului Cartea lunii la MAE, la eveniment au fost prezente numeroase personalități din domeniul juridic, magistraţi de la Înalta Curte de Casație și Justiție, reprezentanți din conducerea Ministerului Afacerilor Externe, de la Universitatea București, din mediul academic, societatea civilă, studenți, jurnaliști.
 
În intervenția sa, secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a salutat apariția acestei lucrări în peisajul editorial românesc, evidențiind că acest proiect continuă o tradiţie a îmbinării practicii diplomatice și juridice cu cercetarea: ”Colaborarea aceasta între diplomaţi şi magistraţi, de implicare a magistraţilor într-un proiect de nişă, ce necesită o specializare temeinică, este cu atât mai necesară şi mai încurajatoare cu cât vorbim despre efectul direct al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului în dreptul intern şi de rolul crucial al judecătorului naţional în aplicarea textului Convenţiei”.
 
Totodată, secretarul de stat a apreciat că realizarea unui dicţionar juridic este un proces dificil ce înglobează „o întreagă experienţă juridică, ce pleacă din mediul universitar, se continuă cu pregătirea profesioniştilor, magistraţi şi avocaţi, şi se încheie cu experienţa statului în faţa curţii internaţionale, în speţă a celei europene”.
Vorbitorii au apreciat lucrarea ca fiind un instrument de lucru util atât pentru juriști și studenți, cât și pentru publicul larg.
 
Volumul apărut la editura C.H. Beck este rezultatul muncii unui grup de jurişti, magistraţi şi diplomaţi şi cuprinde o colecție de articole și studii referitoare la domeniul drepturilor omului. Totodată, lucrarea aduce în atenţie instituţii ale altor sisteme de protecţie a drepturilor omului, respectiv ONU, Uniunea Europeană şi Curtea Interamericană a Drepturilor Omului.
 
Informaţii suplimentare
Ministerul Afacerilor Externe derulează două programe de promovare editorială: Cartea lunii la MAE, dedicat lucrărilor scrise de diplomaţi români şi Repere editoriale la MAE, pentru apariţiile de referinţă ale unor autori români şi străini din domeniul relaţiilor internaţionale, politică externă, istorie a diplomaţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii