Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie - condiţiile meteorologice din Ungaria

ro

28 Dec, 2014 08:46 937 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei cu privire la o atenţionare de călătorie emisă de către Inspectoratul ungar de meteorologie care este în vigoare până la data de 28 decembrie 2014, ora 00.00.
Începând cu seara zilei de 27 decembrie 2014, se vor înregistra ninsori şi viscol în zonele situate la vest de Dunăre, unde stratul de zăpadă poate depăşi 15 cm, precum şi în Câmpia de Sud. La Budapesta şi în judeţele situate în nordul capitalei, ninsorile vor fi uşoare şi temporare și vor înceta în cursul zilei de duminică, 28 decembrie 2014. Vântul se va accentua în dimineaţa zilei de duminică, 28 decembrie 2014, atingând şi cote de până la 70km/h.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc cu autovehiculele personale să adapteze viteza la condițiile meteorologice și de drum în județele Vas, Zala, Hajdu-Bihar şi Szabolcs-Szatmar-Bereg, unde ninsorile au format deja un strat de câţiva centimetri de zăpadă.  De asemenea, se recomandă prudenţă şi pe parcursul călătoriilor în Kormend, Zalaegerszeg, Keszthely şi Nyirbator. Pe raza oraşului Kiskoros drumurile sunt alunecoase.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Ungariei să consulte pagina de internet www.mae.ro<http://www.mae.ro> pentru informaţii actualizate, precum şi alte site-uri de specialitate (http://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/).
Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă „Călătoreşte în siguranţă”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!” și prin consultarea „Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014”  disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii