Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou proiect de cooperare la Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța

ro

28 Oct, 2013 13:02 1718 Marime text
In perioada 21-25 octombrie 2013 s-a desfășurat la Spoltore, Italia, prima întâlnire de proiect a parteneriatului Comenius multilateral "Mare Nostrum", proiect în care Liceul Teoretic "Ovidius" colaborează cu: Istituto Comprensivo, Spoltore, Italia, Private Trade School, Varna, Bulgaria, Escola Básica 2,3, Piscinas-Lisabona, Portugalia, Collège Privé Catholique “Sainte Anne”, Plougastel-Daoulas, Franța, 3dh High School of Acharnes, Atena, Grecia, toate fiind instituții de învățământ care se afla în vecinatatea mării.
Marea a fost aleasă ca idee de bază a proiectului deoarece este strâns legată de Europa în sens geografic, politic, cultural și simbolic. Marea este în sine un uriaș laborator și un spațiu de învățare. De asemenea, permite promovarea valorilor locale și îmbogățirea cunoștințelor elevilor despre fragilul echilibru al ecosistemului costier. Conservarea mediului costier este esențială pentru a menține biodiversitatea, condițiile de microclimat, sănătatea și viața oamenilor care trăiesc din bunăstarea mediului marin.
Activitățile desfășurate în timpul primei vizite de proiect au vizat familiarizarea elevilor cu cacatersiticile mediului costier, fiind incluse sesiuni de observare și investigare a mediului marin, dar și de reflectare artistică a specificului local. Participanții au mai fost invitați să viziteze instituții locale, centre de cercetare și conservare a mediului, autorități locale și Gazdele, elevii și porfesorii de la Istituto Comprensivo, Spoltore, Italia, au asigurat un program interesant și interactiv. La acestă vizită de proiect au participat 2 profesori și 4 elevi de la Liceul Teoretic "Ovidius".
Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Lifelong Learning, acțiunea Comenius, și se va desfășura în anii școlari 2013-2014 și 2014-2015.
 
 
Dir. adj.
Prof. Carmen Bucovală
Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii