Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierea Olimpicilor la Liceul Internațional de Informatică

ro

16 May, 2014 21:44 1538 Marime text
Joi, 15 mai, au fost sărbătoriți elevii cei mai de succes din anul școlar 2013 – 2014 printr-o ceremonie de decernare a premiilor organizată de Liceul Teoretic Internațional de Informatică. Au fost premiate succesele de la olimpiadele naționale și județene, premiile internaționale și activitățile de voluntariat. Căteva din cele mai deosebite succese le-au avut Alaa Alzaitri, cls. a XII-a, care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Turcă, coordonată de prof. Habil Yener, Maria Fășie, cls. a X-a, care a obținut prima Mențiune la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă alături de Kassandra Gorcea, cls. a IX-a de asemenea calificată, ambele eleve fiind coordonate de prof. Elena Dorobanțu, Akan Mujdaba, cls. a X-a, medaliat cu bronz la Olimpiada Națională de Fizică și coordonat de prof. Victoria Olaru, Suher Abduraman, cls. a IX-a, calificată la Olimpiada Națională de Limba Română, coordonată de prof. Alina Mihalache și Adrian Păunescu, cls. a IX-a, calificat la Olimpiada Națională de Matematică, coordonat de prof. Cristina Văcărescu. Alături de ei au fost premiați si colegii lor care au obținut rezultate deosebite la etapele județene: Iris Uță – Premiul II și Crina Onu – Mențiune la OJ de Limba Română, Mihai Petrea – Premiul III la OJ de Fizică, Cristina Drăgoi – Premiul III la IJ de Limba spaniolă, Andreia Podașcă – Mențiune la OJ de Matematică, Denisa Ciurea și Tugrul Ozturk – Mențiune la OJ de Limba Engleză și Vladimir Olteanu – Mențiune la Biologie.

În fiecare an elevii Liceului Internațional de Informatică aduc rezultate spectaculoase României la Concursurile și Olimpiadele Internaționale. Anul acesta, toți cei care au dorit să participe la Olimpiadele Internaționale au trecut mai întâi prin Târgul de științe, tehnologie și design FirSTep, organizat de către și pentru Instituțiile de Învățământ Lumina, ca o punte de trecere pentru concursurile de același gen internaționale, cu care se află în parteneriat. Astfel, marile câștigătoare ale acestui concurs au fost Iris Uțâ și Elif Memet, coordonate de prof. Marius Lungu, care au concurat la categoria EEE (Energie, Mediu și Inginerie) unde au obținut locul I cu medalie de aur și premii în bani cu proiectul ”New organic fertilisers applied on artificial soils”. Ele s-au calificat la INESPO, Olanda, ce va avea loc în luna iunie și unde au mari șanse pentru obținerea unui rezultat extraordinar. Alături de ele au concurat alte 5 echipe, care au obținut premii și calificări la ISWEEP, E-biko, etc...
Dintre sutele de proiecte admise la Competiția NASA Space Settlement Contest, elevii liceului nostru au obținut un Premiu I, un Premiu II și patru Premii III la diferite categorii, prin cei peste 50 de elevi implicați în concurs, coordonați în activitatea lor de prof. Ali Cabas. Premiul I a fost câștigat cu proiectul HELIOS la categoria Grup mare – Clasa a IX-a, realizat de Roxana Vatamanu, Irina Clichici, Andra Albișoru, Andrei Turtoi, Cătălin Maslaev și Mihai Petrea, care, împreună cu colegii lor care au obținut alte premii, au fost felicitați de dl. director.
Alături de ei au fost premiați și elevii care s-au implicat în proiecte de voluntariat, cum au fost strângerea de fonduri pentru victimele inundațiilor din jud. Galați din luna septembrie, organizarea de târguri culinare cu vânzare pentru strângerea de fonduri pentru a cumpăra cadouri pentru 99 de copii de la Centrul de Plasament Sf. Ștefan Perișoru, jud. Călărași de Moș Nicolae, aducerea unei bucurii doamnelor de la Căminul pentru persoane vârstnice prin dulciuri și flori de Ziua Femeii și altele, toate activități organizate de prof. Claudia Bosoancă, coordonator al Clubului Community Service.
Felicitări tuturor elevilor și profesorilor coordonatori, mulțumiri pentru implicare și devotament și mult succes în continuare, în anii școlari ce vor urma.

Consilier de imagine
Ioana Stochita
Tel – 0720012353
Liceul Internațional de Informatică
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii