Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lectii demonstrative de utilizare a tabletelor PC la Berlin și Ankara

ro

19 Nov, 2013 14:30 2002 Marime text
În perioada 14 – 17 noiembrie elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică implicați în proiectul Leonardo da Vinci LLP/LdV/PAR/2012/RO/051 Investigating the usage areas of tablet PCs, proiect finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul de Învățare pe tot Parcursul Vieții, programul Sectorial Leonardo da Vinci, au călătorit în capitalele Germaniei și Turciei pentru a prezenta niște lecții demonstrative de geografie a țărilor implicate în proiect: România, Turcia, Germania, Suedia și Italia.

Elif Memet, Laura Petcu și Teodora Ceangă, eleve în clasele a XI-a și a X-a, împreună cu prof. Ioana Stochiță, au prezentat lecțiile în fața unui grup de elevi din Polonia de clasa a XII-a, aflați în Berlin la sediul partenerului BERLINK ETN GmbH din Germania, pentru un alt proiect Leonrdo da Vinci. Elevii polonezi au avut astfel ocazia de a afla mai multe cunoștințe despre georgrafie, într-o manieră atractiva și interactivă, fiind foarte interesați de această metodă nouă de predare. Fetele au impresionat prin cunoștințele superioare în acest subiect, pe care le-au demonstrat, prin abilitățile deosebite de a vorbi liber în limba engleză și prezenta in fața unui grup de străini și nu în ultimul rând, au fost apreciate pentru munca depusă pentru a realiza lecțiile demonstrative și chestionarul interactiv din final, toate adaptate pentru folosirea pe tableta PC.

De asemenea, în timpul liber, fetele au vizitat sediul Parlamentului german din Clădirea Reichstag, o clădire care le-a impresionat prin istoria ce o reprezintă, dar în același timp și locul unde se iau decizii ce afectează ulterior soarta lumii, poarta Brandenburg, ruine ale zidului Berlinului, turnul televiziunii, Berliner Dom, Alexander Platz și alte obiective tursitice faimoase ale acestui oraș.
 Dragos Marginean, Cezar Bercea și Mario Dragan, elevi in clasele a XI-a și a X-a, insoțiți de prof. Habil Yener, au prezentat aceleași lecții în fața unor elevi de liceu din Ankara. Iar munca din ultimele săptămâni le-a fost răsplătită prin vizitarea celor mai atractive obiective turistice ale capitalei Turciei, dar și a unuia din cele mai mari parcuri de distracții din Europa. Și nu în ultimul rând ei s-au bucurat de variata și extrem de gustoasa mâncare turcească.
Lecțiile demonstrative au arătat că elevii sunt foarte interesați de evoluția educației, de progresul tehnologiei, dar în același timp ei sunt si dispuși să depună efort pentru a face procesul de învățământ mai interesant, mai interactiv, mai adaptat la nevoile lor.
 

Consilier de imagine
Ioana Stochita
Tel – 0720012353
Liceul Internațional de Informatică
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii