Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

22 May, 2014 16:09 1342 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Trei migranţi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat un grup format din trei cetăţeni sirieni care intenţiona să intre ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria, prin zona frontierei verzi.
 
În data de 22.05.2014, în jurul orei 04.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au interceptat în apropierea frontierei trei persoane care se deplasau pe jos dinspre R. Bulgaria.
          Echipa operativă a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, care nu vorbeau limba română, şi conducerea acestora la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări.
În urma verificărilor a rezultat faptul că cei doi bărbaţi şi o femeie sunt cetăţeni sirieni, cu vârste între 19 şi 34 ani, şi au încercat să intre ilegal în România, la adăpostul întunericului, cu intenţia de a ajunge în Suedia.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal.
Grupul de migranţi va fi înapoiat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
Articole nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China articole nedeclarate cu o valoare de aproximativ 170.000 lei.
 
În data de 21.05.2014, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 537 colete nedeclarate, în care erau ambalate 840 bucăţi perdea pentru baie şi 219 role cu material perdea, cu o valoare de aproximativ 170.000 lei.
Marfa a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 51 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Aproximativ 90 kilograme de peşte şi 1,4 kilometri de plase confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune cu motor, respectiv pe jos, în bagaje, cantitatea de 88,1 kilograme peşte din specii diferite fără documente legale şi 28 de plase tip monofilament în lungime de 1.401 metri.
 
● În data de 21.05.2014, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau două persoane de sex masculin care desfăşurau activităţi de pescuit.
În urma controlului, în ambarcaţiunea din fibră de sticlă, au fost găsite 44,1 kilograme peşte din specii diferite şi 15 setci tip avă, în lungime de 961 metri, pentru care S.S., în vârstă de 25 ani, şi M.M., în vârstă de 21 ani, nu au putut prezenta documente justificative.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 07.40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea i-au suprins pe B.I., în vârstă de 25 ani, şi T.S., în vârstă de 27 ani, care transportau, pe jos, în bagaje, cantitatea de 44 kilograme peşte din specia caras şi 13 plase monofilament, în lungime de 440 metri, fără documente legale.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea cu motor şi cele 28 plase de pescuit, bunuri evaluate la 13.766 lei, iar cantitatea de 88,1 kilograme peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză, domiciliate pe raza judeţului Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit”, „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştelui şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „deţinere şi folosire a plaselor tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii