Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

15 May, 2014 16:22 1039 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Mercedes furat din Ungaria, descoperit în Mangalia
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a Grupului de Nave Mangalia un autoturism marca Mercedes care figurează ca fiind furat din Ungaria.
 
În data de 14.05.2014, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat un autoturism marca Mercedes model C 220, care figura ca fiind furat din Ungaria, data de 01.04.2014.
          Cetăţeanul român B.C.D., în vârstă de 39 ani, domiciliat în municipiul Mangalia, a declarat că autoturismul în cauză îi aparţine, după ce l-a achiziţionat de la un alt cetăţean român, în schimbul sumei de 5.000 de euro, fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Autoturismul, evaluat la aproximativ 22.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării de către poliţiştii de frontieră, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 Cod Penal.
 
Jucării susceptibile a fi contrafăcute confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 2.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei dacă ar fi originale.
 
În data de 14.05.2014, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 2.000 de articole reprezentând jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei, dacă ar fi originale.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 29 ani, cu domiciliul în judeţul Braşov, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Autoturism cu document fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Fiat, înmatriculat în R. Bulgaria, pe care un cetăţean român intenţiona să îl scoată din ţară prezentând la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals.
 
În data de 14.05.2014, în jurul orei 14.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român O.A.G., în vârstă de 57 ani, care conducea un autoturism marca Fiat, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor s-a stabilit că certificatul de înmatriculare al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul autoturismului a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit conducătorului auto, domiciliat în municipiul Constanţa, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
Aproximativ 60 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de de 57 kilograme peşte din specii diferite fără documente legale.
 
În data de 14.05.2014, în jurul orei 04.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau două persoane de sex masculin.
În urma controlului, în ambarcaţiunea din fibră de sticlă, au fost găsite 57 kilograme peşte din speciile somn şi crap, un proiector, un acumulator auto şi o unealtă înţepătoare.
Cei doi bărbaţi, T.I. în vârstă de 40 ani şi T.N.G. de 17 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea, nu au putut prezenta documente justificative pentru activitatea de pescuit desfăşurată, astfel încât poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea cu motor şi celelalte bunuri, evaluate la aproximativ 1.000 lei, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştelui şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii