Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambarcaţiune cu migranţi din Orientul Mijlociu, interceptată de poliţiştii de frontieră români în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre

ro

03 Jun, 2014 20:31 967 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, fără pavilion arborat, la bordul căreia se aflau 37 de persoane, posibil migranţi din Orientul Mijlociu.
 

În data 02.06.2014, în jurul orei 23.25, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră – SCOMAR, au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ 11 mile marine travers de localitatea Shabla din R. Bulgaria, în zona de patrulare comună româno-bulgară, care se apropia de apele teritoriale ale României.
Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o ambarcaţiune a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea şi supravegherea ambarcaţiunii suspecte.
Ambarcaţiunea şi-a continuat drumul, a intrat în apele teritoriale ale României, ocazie cu care s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranţi.
Drept urmare, două nave ale Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat yacht-ul spre sediul Grupului de Nave Constanţa, unde poliţiştii de frontieră români vor continua cercetările în acest caz.
Din primele verificari a reieşit faptul că la bordul yacht-ului se află 37 de persoane, de origine afgană şi iraniană.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii