Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României salută decizia Curții Constituționale în legătură cu Legea privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate

ro

10 May, 2013 21:46 1092 Marime text
Guvernul României salută decizia Curții Constituționale în legătură cu Legea privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate
 
 
Guvernul României salută decizia Curții Constituționale de a declara Legea privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate ca fiind conformă Constituției României.
 
Decizia Curții Constituționale a României este una de normalitate în ceea ce privește reparațiile care trebuie aduse celor care au suferit în urma procesului de naționalizare, derulat sub regimul comunist.
 
Prin această hotărâre a CCR, se intră în linie dreaptă cu aplicarea legii, promulgarea acesteia deschizând calea aplicării sale cât mai rapide.
 
Guvernul va veghea la buna aplicare a legii, astfel încât să nu se mai repete abuzurile și fraudele care au marcat în ultimii ani procesul de retrocedare. Aceasta lege vine să repare greșelile trecutului și nedreptatea căreia i-au căzut victime foarte mulți români și familiile acestora. 
 
De asemenea, Guvernul doreşte să mulţumească Parlamentului României pentru felul în care a înţeles să se alăture demersului Executivului de a soluţiona în termenul impus de CEDO problema imobilelor confiscate de regimul comunist.
 
 
Biroul de presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii