Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi migranţi afgani depistaţi într-un autocamion în P.T.F. Negru Vodă

ro

13 Nov, 2014 13:15 1075 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu poliţiştii de frontieră bulgari au descoperit, în P.T.F. Comun Kardam - Negru Vodă, doi cetăţeni afgani ascunşi într-un autocamion care transporta material textil din Turcia către Federaţia Rusă.

În data de 12.11.2014, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Comun Kardam – Negru Vodă s-au prezentat pentru controlul de frontieră doi cetăţeni din R. Moldova care călătoreau cu un autocamion marca Renault, care transporta marfă din Turcia către Federaţia Rusă.
În urma controlului efectuat de echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, în partea din spate a autocamionului, înmatriculat în Federaţia Rusă,  a fost observată o porţiune de prelată tăiată şi relipită.
Verificările amănunţite au dus la descoperirea a doi bărbaţi ascunşi printre materialele textile transportate în autocamion.
Persoanele în cauză, în vârstă de 25 ani, respectiv 30 ani, au declarat că sunt cetăţeni afgani şi doreau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Cei doi bărbaţi, care nu deţineau niciun document de identitate, au mai declarat că s-au urcat în autocamion pe teritoriul R. Bulgaria, în momentul când acesta era parcat, prin tăierea unei porţiuni a prelatei.
Conform acordului existent între România şi R. Bulgaria, cei doi cetăţeni afgani şi cei doi cetăţeni din R. Moldova au fost predaţi poliţiştilor de frontieră bulgari care vor continua cercetările pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii