Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Garda de Coastă Constanţa

ro

05 Oct, 2015 17:02 1403 Marime text
BMW căutat în Italia, descoperit la P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Negru Vodă - Garda de Coastă au depistat un  autoturism marca BMW semnalat ca fiind furat din Italia.
În data de 02.10.2015, la P.T.F. Negru Vodă, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul roman R.F., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, care călătorea ca pasager într-o autospecială tip platformă, pe care se afla un autoturism marca BMW.
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este semnalat ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Italia, din data de 07.03.2011.
În cadrul cercetărilor, cetateanul roman a declarat că autoturismul BMW de pe platforma îi apartine, dar nu ştia că acesta este declarat furat.
În cauză se efectueaza cercetari pentru săvârşirea infracţiunii de „furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1, Cod Penal, iar autoturismul, evaluat la aproximativ 10.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Negru Voda în vederea continuării cercetărilor.
 
Braconaj piscicol în zona Pardina
 
În data de 03.10.2015, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Pardina au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcatie tip laguna, fara numar, condusa de cetăţeanul român H.L., în vârstă de 32 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.
În urma controlului, în ambarcaţie au fost descoperite 22 kilograme de peşte din diferite specii, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente de provenienta.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit”, fapta prevăzuta şi sancţionata de art. 64, lit. h din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, pe numele cetateanului H.L.
 
Peste 150 pachete de tigari confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă un cetăţean român, ghid al unui autocar, care intenţiona să introducă ilegal în ţară 150 pachete de tigari, fără documente justificative.
În data de 03.10.2015, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche, judeţul Constanţa, au efectuat controlul specific pe sensul de intrare in Romania, la un autocar care circula pe ruta Istanbul - Constanta.
În urma controlului amănunţit efectuat în baza analizei de risc, au fost descoperite, ascunse in compartimentul de odihna, peste 150 pachete de tigari, in valoare de aproximativ 1.500 lei, fapt pentru care au demarat cercetările. În cadrul acestora, s-a stabilit că ţigările aparţineau cetăţeanului român D.I, în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, care era ghid al autocarului.
Poliţiştii de frontieră au ridicat tigarile în vederea confiscării, iar persoanei în cauză i-au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3  din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
Cetăţean turc fără documente legale, depistat în tren de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Gara Constanta un cetăţean turc, marinar pe o navă sosita din Egipt, care intenţiona să părăsească ilegal portul Constanţa.
 În data de 02.10.2015, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Garzii de Coastă, acţionând în baza unei informaţii, au declanşat o acţiune specifică în cadrul căreia au depistat in Gara Constanta, îmbarcat în trenul Constanta-Bucuresti, un cetatean turc, marinar, care nu avea dreptul să părăsească oraşul portuar Constanţa.
Echipa operativă a constatat că persoana în cauză este cetateanul turc G.O.,  marinar care a sosit in Portul Constanta cu o nava sub pavilion Insulele Marshall, sosita din Egipt. Bărbatul avea asupra sa carnetul de marinar şi permisul de coborare la uscat, în baza căruia avea dreptul de a coborî de pe navă, dar nu putea părăsi oraşul Constanţa.
În cadrul cercetărilor, cetateanul turc a declarat ca este la primul voiaj în România si intentiona sa mearga la Bucuresti in vizita la rude. Acesta a fost condus la bordul navei, iar permisul de coborare la uscat i-a fost retras pentru perioada cat nava va stationa in port.
 Cel in cauza este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fapta prevazuta si pedepsita de art.32, al.1, Cod Penal.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii