Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Singura Competitie Internationala de Roboti Subacvatici de la Marea Neagra - 12 august 2014

ro

12 Aug, 2014 12:29 3044 Marime text
-Black Sea ROV International Competition. (www.BlackSeaROV.org)-
In data de 15-18 august 2014, Asociatia Studentilor si Inginerilor cu Activitate Tehnico-Stiintifica X-Projects , va organia la Constanta a doua editie a Competitiei Internationale de Roboti Subacvatici (ROV) din Romania.
Activitatile derulate in cadrul competitiei se vor desfasura in zona Cazino-Restaurant Vraja Marii din Constanta in perioada mentionata ,intre orele 09:00- 18:00.
Competitia vizeaza promovarea roboticii, stiintei si tehnologiei in randul elevilor si studentilor.
Spre deosebire de alte competitii internationale de roboti subacvatici care se organizeaza in conditii ideale in piscina, organizatorii Black Sea ROV International Competition si-au propus simularea unor misiuni reale de exploarare subacvatica in Marea Neagra. Curentii puternici si vizibilitatea redusa din apa fac ca aceasta competite sa fie o adevarata provocare pentru echipele participante care trebuie sa construiasca roboti subacvatici ce nu pot depasi greutatea de 50 kg si dimensiunile unui cub cu latura de 1 m. Utilitatea acestor roboti consta in faptul ca ei pot ajunge in locuri greu accesibile scafandrilor de unde pot preleva probe si pot oferi inspectii vídeo ce reprezinta un real ajutor in cazul persoanelor aflate in pericol de inec.
 
Printre probele de concurs ce vor avea loc se numara :
1) Proba de viteza: robotii trebuie sa execute un traseu prin apa, prin 3 porti, si sa se intoarca inapoi la pozitia de start in cel mai scurt timp
2) Obtinerea de mostre de nisip, scoici, de pe fundul marii.
3) Culegerea celor 2 crabi (de plastic)
4) Recuperarea cufarului cu comoara de pe fundul marii(adancime aprox 1.5m)
5) ‘Dezamorsarea’ si aducerea la mal a ‘minei’ (un balon de plastic).
6) Recuperarea scafandrului de pe fundul marii
7) O misiune reala de inspectie video a unei epave aflate la 10 m adancime, la iesire din Portul Tomis, cu primele 2 echipe castigatoare, care vor fi luate de o barca de agrement.

Pe langa abordarea realista a competitie ce rezida in probele de concurs , aceasta confera ,de asemenea multiple provocari pentru echipele concurente: dezvoltarea lucrului in echipa, a gandirii creative si inovative , aplicarea in practica a notiunilor teoretice studiate cat si incurajarea spiritului antreprenorial prin construirea unor roboti cu o arie larga de utilitate in mediul subacvatic.
Premiile oferite vor consta in diplome, medalii, trofee, componente electronice, senzori , placi de dezvoltare oferite de sponsorul ROBOFUN.ro si o excursie prin locurile pitoresti din Romania pentru marele castigator.
In editia de anul trecut , la categoria studenti, marele premiu i-a revenit echipei “Hydranautic ROV ” BMSTU – Bauman Moscow Technical University , urmata de echipa “ROX1” a Universitatii de Politehnica din Bucuresti pe locul 2, respective locul 3 revenind echipei “ROBOPIT” din Pitesti .
Anul acesta in competita pentru cel mai bun robot subacvatic vor intra 7 echipe din Romania cat si echipe din U.S.A, India si Polonia.
 
Asociatia Studentilor si Inginerilor cu Activitate Tehnico-Stiintifica X-Projects este o organizatie non-guvernamentala care incepand din anul 2011 actioneaza pentru dezvoltarea proiectelor de cercetare in domeniul roboticii , oferind de asemenea si solutii custom, inspectii video ,aplicatii pentru telefoane mobile, fotogafii/filmari aeriene.
Membrii asociatiei si-au a evidentiat talentul si pasiunea pentru robotica prin participarea la numeroase concursuri nationale si internationale precum : NASA's Third Annual Lunabotics Mining Competition 21-26 mai 2012 la Kennedy Space Center, Florida , NASA Space Settlement Design Competition 2007, Salonul de Inventica din cadrul Targului International Gaudeamus 2011 ,locul 2, Infomatrix 2012 ,locul 2.
Black Sea ROV International Competition se bucura de parteneri precum Academia Navala “Mircea cel Batran”, Aquarius Dive Center, Centrul de Scafandri din Constanta precum si de sponsorii fara de care nu ar fi fost posibila organizarea: TeamNet, Robofun, Aquasoft.
Pentru detalii suplimetare puteti accesa : www.blacksearov.org, www.xprojects.ro .Pentru fotografii si video puteti accesa https://www.facebook.com/pages/BLACK-SEA-International-ROV-Competition-13-16-august-2013/415531371868588
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • adrian 15 Aug, 2014 16:07 defapt este a3a editie eu anu trecut am participat la a2a prima a fost in 2012