Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

22 Oct, 2013 17:56 792 Marime text
          Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată – Biroul Teritorial Harghita împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului  de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi al  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Harghita, au efectuat la data 18 octombrie 2013, 11 percheziţii domiciliare  pe raza municipiului Sighişoara, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 13 persoane, specializată în săvârşirea infracţiunii de  trafic de droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv.

         La data de 09.10.2013 procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Harghita, au început urmărirea penală faţă de 13 invinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţierea sau aderarea la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Totodată, faţă de doi dintre aceştia, se efectuează cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea fără drept de arme neletale.

          În cauză există suspiciunea rezonabilă că unul dintre suspecţi a iniţiat două culturi de cannabis, în cursul anului 2013, pe care ulterior l-au comercializat mai multor tineri, pe raza judeţelor Mureş şi Harghita cu sume cuprinse între 40 şi 60 de lei/g.
          De asemenea există suspiciunea că doi dintre membrii grupării au introdus pe teritoriul României droguri sub formă de haşiş şi comprimate ecstasy din Italia şi Germania, pe care ulterior le-au comercializat pe raza municipiului Sighişoara, contra sumei de 50 de lei/g haşiş, respectiv 60 de lei/comprimat ecstasy.

          Totodată s-a stabilit că un alt membru al grupării avea sarcina de a procura, atât pentru consumul membrilor grupării cât şi pentru comercializare, substanţe psihoactive sub formă pulverulentă şi fragmente vegetale. Astfel, acesta comanda periodic de pe diferite site-uri din ţară substanţe psihoactive, pe care le comercializa.
Cu ocazia percheziţiilor efectuate de la domiciliile suspecţilor  au fost ridicate circa 1 kilogram de cannabis, 2,06 grame haşiş, 2  comprimate şi jumătate de ecstasy, 300 grame substanţe etnobotanice, 8 pliculeţe substanţe etnobotanice, 50 grame seminţe cannabis şi trei pistoale neletale cu muniţia aferentă. 

           Suportul specializat  a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
           Menţionăm că învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii