Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Millennium Bank ofera la pachet depozit in lei cu 10% dobanda si fond de investitii

ro

08 Jul, 2010 21:55 1446 Marime text

millennium-bank_generala-02.jpgBucureşti, 8 iulie 2010. Millennium Bank lansează Pachetul Dual, un instrument de economisire şi investiţii destinat persoanelor fizice, bazat pe un depozit în lei cu o dobândă specială şi un fond de investiţii. Depozitul este constituit pe o perioadă de trei luni şi oferă o dobândă specială, de 10% pe an, iar Integro este un fond deschis de investiţii, administrat de Pioneer Asset Management. Integro este un fond cu risc investiţional moderat, datorită portofoliului de plasamente, format din instrumente cu venit fix - depozite bancare, obligaţiuni, titluri de stat - şi din acţiuni cotate.

„Este prima dată când un astfel de produs este promovat ca un pachet pentru publicul larg, prin intermediul unei campanii de publicitate outdoor şi indoor. Pachetul Dual oferă clienţilor noştri posibilitatea de a-şi plasa avantajos banii, în două produse diferite şi, astfel, de a-şi diversifica portofoliul de economisire şi investiţii", a declarat Eliza Erhan, Director Dezvoltare Produse Retail la Millennium Bank. „Piaţa fondurilor de investiţii este încă în fază incipientă în România, dar suntem bine pregătiţi şi dornici să oferim astfel de produse clienţilor noştri şi, prin urmare, să contribuim la iniţierea lor în acest domeniu", a adăugat Eliza Erhan.

Investiţia minimă pentru Pachetul Dual este de 1.000 de lei, iar 50% din sumă este plasată în depozitul la termen şi restul de 50%, în fondul de investiţi. Clienţii îşi pot retrage banii din fond în orice moment, fără comision de penalizare, dar perioada recomandată de investiţie este de minimum doi ani. Suma plasată în depozit primeşte o dobândă de 10% pe an, care este calculată şi plătită la data maturităţii în contul curent al clientului.

Odată cu lansarea Pachetului Dual, Millennium Bank intră pe piaţa distribuitorilor de fonduri de investiţii, oferind clienţilor săi două fonduri deschise administrate de Pioneer: Integro şi Stabilo.

Millennium Bank face parte din cel mai mare grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, şi şi-a început activitatea pe piaţa românească pe data de 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară. În prezent, Millennium Bank are 74 de unităţi pe teritoriul României, care se adresează populaţiei şi companiilor, printr-ogamă largă de produse.

Millennium bcp este un exemplu de succes pe piaţa bancară europeană. Fondată în 1985, Millennium bcp a înregistrat, în martie 2010, active totale în valoare de 96,7 miliarde de euro. Millennium este liderul pieţei bancare private portugheze şi este componentă a unor importanţi indici bursieri naţionali şi internaţionali, în special Euronext PSI Servicii Financiare, PSI-20, DJ Eurostoxx, Bebanks şi Euronext 100 - tranzacţionaţi pe bursele din Lisabona, Paris, Bruxelles şi Amsterdam.

Millennium bcp are o reţea de peste 1.800 de unităţi, cu un număr total de peste 21.000 de angajaţi.

Millennium bcp oferă o gamă largă de produse şi servicii, printre care produse de economisire, de investiţii, împrumuturi ipotecare, credite de consum, banking comercial, leasing, factoring, asigurări, banking de investiţii, private banking şi managementul activelor, punând la dispoziţie clienţilor săi servicii specializate pe fiecare segment în parte. O atenţie specială este acordată serviciului Internet Banking, apreciat în Europa pentru calitatea şi inovaţia sa. De la înfiinţare, Millennium bcp a fost recunoscută pentru dinamismul, inovaţia, competitivitatea, rentabilitatea şi puterea sa financiară. S-a remarcat ca lider incontestabil pe diferite zone în domeniul financiar din Portugalia şi a devenit un pilon de referinţă la nivel internaţional în distribuţia de produse şi servicii financiare. Grupul Millennium bcp este prezent în Portugalia, Polonia, Grecia, România, Mozambic şi Angola. Toate operaţiunile se desfăşoară sub brandul Millennium.

Millennium bcp pune accentul pe a crea valoare pe pieţele alese conform unui profil de risc controlat şi potenţialului mare de creştere, pentru a susţine excelenţa şi inovaţia în oferirea de produse financiare, recunoscute la nivel internaţional.

Pioneer Investments este un grup global de manageri de investiţii, ce deţinea în administare 186.139 de miliarde de euro la sfârşitul lui mai 2010. Compania furnizează o gamă largă de soluţii de investiţii, incluzând fonduri mutuale şi produse strucurate către clienţi din categorii ce includ instituţii, corporaţii, intermediari şi investitori privaţi de pe mapamond. Grupul are birouri în 31 de ţări şi aproximativ 2.000 de angajaţi.

Grupul are o experienţă de peste 80 de ani în investiţii tradiţionale, furnizând strategii specifice de investiţii către clienţi şi parteneri. Fondul cel mai cunoscut, Pioneer Fund, este al treilea cel mai vechi fond din SUA şi exemplifică istoria Pioneer Investments în a administra fonduri şi a ajuta investitorii să-şi atingă obiectivele financiare. Din centrele globale de investiţii din Dublin, Boston şi Singapore, compania angajează procesele de investiţii de tip intrinsec, sprijinite de capabilităţile interne de cercetare fundamentală şi cantitativă.

Pioneer Investments consideră că demersul către realizarea unui plus de valoare se bazează pe manageri de portofoliu experimentaţi, care lucrează împreună cu analişti de carieră, dedicaţi, ce generează analize interne proprii; în plus, folosirea unei discipline cantitative şi a unor metode solide de management al riscului întăreşte procesul investiţional.

Pioneer Investments este marcă înregistrată a grupului de companii Pioneer Global Asset Management S.p.A. (PGAM). PGAM este o subsidiară integral deţinută de UniCredit S.p.A.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii