Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat privind participarea reprezentanților Autorității Electorale Permanente la evenimentul de lansare a Campaniei naționale de informare și conștientizare „Tinerii votează – Tinerii contează” (18 februarie 2014)

ro

20 Feb, 2014 14:26 1149 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (A.E.P.) informează că directorul Direcției management, monitorizare și logistică electorală, Daniel Duță, a participat marți, 18 februarie 2014, la evenimentul de lansare a Campaniei naționale de informare și conștientizare „Tinerii votează – Tinerii contează”.
Această campanie, implementată de Consiliul Tineretului din România (CTR), în parteneriat cu A.E.P. și cu alte organisme guvernamentale și non-guvernamentale, are scopul de a stimula participarea activă a tinerilor la viața democratică europeană și națională, în special prin încurajarea implicării acestora în procesul electoral, cu precădere în alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai 2014.
 
”La 10 ani de la înfiinţare, Autoritatea Electorală Permanentă se distinge ca fiind una dintre instituţiile fundamentale ale statului român, cu recunoaştere şi pe plan internaţional. A.E.P. are un rol important în educarea electoratului şi a celorlalţi participanţi la alegeri, fiind instituţia care urmăreşte asigurarea condiţiilor corespunzătoare de exercitare a drepturilor electorale, a egalităţii de şanse în competiţia politică, a transparenţei în finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale”, a declarat Daniel Duță.
Campania „Tinerii votează – Tinerii contează” presupune organizarea, la nivel național și regional, a unor activități, precum crearea unei comunități de Tineri Ambasadori pentru Participare – League of Young Ambassadors for Participation, prin selectarea a 16 tineri voluntari cu rol de multiplicatori și promotori ai Campaniei la nivel național sau realizarea unei Caravane a Participării care presupune desfășurarea unor evenimente publice (seminarii informative, acțiuni de conștientizare, conferințe de presă) în cele 8 regiuni de dezvoltare din România.
De asemenea, se urmărește organizarea a patru dezbateri publice cu tineri și candidați pentru Parlamentul European în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, a două conferințe naționale pe tema participării tinerilor, cât și desfășurarea unei ample campanii online.
“Campania se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 ani și vizează atât participarea la vot a tinerilor dar mai ales participarea lor informată și responsabilă ca cetățeni activi în societate, înainte, în timpul cât și după momentul electoral”, a declarat Veronica Ștefan, președintele CTR.
Vă reamintim faptul că Autoritatea Electorală Permanentă desfășoară în această perioadă mai multe campanii de informare, educare și instruire a participanților la procesele electorale.
 
20.02.2014
Direcția Comunicare și relații externe
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii