Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalii de aur si trofeul The Best Design Award pentru Erika Power Systems, Constanta, obtinute la EUROPEAN EXHIBITION OF CREATIVITY AND INNOVATION

ro

18 May, 2015 16:04 2176 Marime text
  In perioada 14-16 mai 2015 Erika Power Systems SRL a paricipat la European Exhibition of Creativity and Innovation cu 2 inventii: Vision 1712-Communication and underwater inspection system si Underwater camera designed for Kirby Morgan helmet compatible with Vision 1712.

 Ediția 2015 a Expoziției Europene a Creativității și Inovării EUROINVENT și-a desemnat câștigătorii, premiind cele mai interesante invenții și cercetări dintre cele peste 400 expuse la standurile sale timp de trei zile, între 14 și 16 mai.

 In acest an a fost gazduita de *Palas Mall Iasi*, in cadrul evenimentului urmand sa fie prezentate inventii, brevetate in ultimii 7 ani sau in curs de brevetare, proiecte de cercetare, dar si produse care sunt deja lansate pe piata si sunt inovatoare. Creatiile au fost evaluate de Juriul International si au primit premii si medalii, pe langa promovarea internationala.

 Delegații din peste 20 de țări au venit la Palas Iași, adunând peste 200 de inventatori și cercetători din Brazilia, Croatia, Egipt, India,
Indonezia, Iraq, Iran, Israel,Korea, Malaezia, Macedonia, Moldova, Polonia, Qatar, Spania, Slovenia, Taiwan, Turcia, Marea Britanie, Ucraina și Federația Rusă.

 Din România au participat inventatori de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi, Institutul Naţional de Cercetare pentru Fizică Tehnică Iaşi, SC Antibiotice SA Iaşi, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, Universitatea Transilvania Braşov, Academia Forţelor Terestre Sibiu, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Timișoara, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi
Medicină Veterinară Iași, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă ”URBAN INCERC”,  Forumul Inventatorilor Români etc.

 EUROINVENT, *cea mai mare expoziţie de invenţii, proiecte şi cercetări din sud-estul Europei,*este organizat de Forumul Inventatorilor Romani, Centrul de Informare Europe Direct Iași și cele mai mari universități ieșene, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" și Universitatea "Alexandru Ioan Cuza".

 Pentru prima dată, la EUROINVENT, a avut loc Conferința Internațională de Cercetări Inovative - conferință indexată ISI - ce își propune să devină un important forum de diseminare a cercetării științifice mondiale de elită.

* Erika Power Systems SRL a obtinut medalia de aur pentru Sistem de Comunicatii si Inspectie Subacvatica – VISION 1712.*

  Inventia se refera la solutia tehnica adaptata pentru integrarea unui sistem de comunicatii si inspectie destinat pentru realizarea lucrarilor utilitare si a filmarilor efectuate in mediul subacvatic de catre echipe de scafandri.

 Echipamentul a fost proiectat si realizat pentru a asigura o utilizare cat mai facila atat de catre scafandru cat si de catre operatorul aflat la suprafata. In acelasi timp, un accent deosebit s-a pus pe calitatea comunicatiilor si a transmisiei video precum si pe autonomia de functionare si spatiul de stocare alocat inregistrarilor.

 Datorita standardelor utilizate in proiectarea si dezvoltarea sistemului de comunicatie si inspectie subacvatica EPS VISION 1712, acesta este compatibil si interconectabil cu majoritatea echipamentelor de scufundare folosite la ora actuala in domeniul civil si militar.

  *Cea de-a doua medalie a fost castigata pentru Camera Subacvatica conceputa pentru casca Morgan Kirby si compatibila cu Vision 1712.*
  Camera subacvatica este destinata supravegherii si controlul activitatilor in domeniul maritim, astfel: piloni de platforme petroliere,
piloni de pod, diferite instalatii submarine la centrala nucleara, conducte submarine si alte instalatii industriale.

 Camera subacvatica este dotata cu panou LED reglabil conceput pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesar. Camera video este încorporata într-o carcasă etanșă, la care este montata o sticlă specială, cu o rezistență si claritate foarte mare. Camera are reglaj de imagine auto, autofocus, funcții de compensare lumină ce pot fi reglate de la postul de comandă.

 Cablul este proiectat astfel incat sa permita echipamentului sa permita transmisia video și audio simultan si/sau separat.

* Trofeul si premiul pentru cel mai bun design* pentru echipamentele prezentate în cadrul evenimentului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii