Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Combaterea evaziunii fiscale în domeniul achizițiilor intracomunitare pe agenda șefilor Fiscului bulgar și român

ro

09 Jun, 2017 16:01 3019 Marime text
Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, domnul Bogdan-Nicolae Stan și conducerea Agenției Naționale Fiscale din Bulgaria, reprezentată de doamna Galya Dimitrova, s-au întâlnit astăzi, la Brașov,  pentru a discuta despre planul comun privind combaterea evaziunii fiscale în domeniul achizițiilor intracomunitare. Monitorizarea permanentă a tranzacțiilor intracomunitare în punctele de frontiera și realizarea unui schimb operativ de date între structurile de la punctele de control la frontieră, în special în domeniul transporturilor care tranzitează România înspre Bulgaria, reprezintă principalele măsuri stabilite de către cei doi oficiali.

La această întâlnire au participat reprezentanți ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală și ai Direcției Generale Informații Fiscale din cadrul ANAF.

Acordul bilateral România - Bulgaria pentru intensificarea cooperării în domeniul TVA a fost semnat în anul 2010 și a intrat în vigoare în 2011. Unul dintre obiectivele importante ale acestui acord este crearea premiselor necesare pentru o colaborare stransă între autoritățile fiscale și reprezentanții acestora, scop în care a fost creată la nivelul fiecărei administrații o rețea de persoane de contact care sunt autorizate să facă schimb direct de informații operative.

SERVICIUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii