Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează în CJ Constanţa Ovidiu Sorin Cupşa (PNL) investeşte în terenuri intravilane (documente)

ro

07 Sep, 2016 00:00 5412 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleşi fiind la prima experienţă de acest gen. A trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), iar la această dată pe site-ul instituţiei sunt postate, în sfârşit, toate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor judeţeni.
 
Printre noii aleşi ai CJC se numără şi consilierul judeţean PNL Ovidiu Sorin Cupşa. În fapt, acesta este familiarizat cu activitatea din administraţia publică locală, în perioada 2008-2012 activând ca ales municipal din partea PNL în Consiliul Local Municipal Constanţa. Cupşa este cunoscut opiniei publice ca director al CERONAV Constanţa, iar prietenii îl apreciază din două motive: este tatăl a patru copii, iar în timpul liber scrie poezii şi nu numai. Ultima sa carte, „Merchant Marine - The Story of a Silent Giant“, dedicată împlinirii a patru decenii de la înfiinţarea CERONAV, este o istorie a navigaţiei comerciale şi a văzut lumina tiparului după trei ani de muncă.
 
Averea liberalului cuprinde un teren agricol la Ostrov, patru terenuri intravilane - unul în localitatea Lazu, două în Palazu Mare şi unul în municipiul Constanţa, un apartament în Constanţa şi un autoturism marca Peugeot 208, fabricat în anul 2013. În luna iulie 2015, Ovidiu Sorin Cupşa a vândut unei firme un teren din Constanţa şi a încasat 161.460 (nu este menţionată moneda), iar în aprilie 2016 a vândut un imobil din Constanţa, pe care a obţinut 78.249,50 (nu este menţionată moneda).
 
În privinţa situaţiei financiare a consilierului judeţean PNL, potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul CJC, acesta deţine într-un cont curent 78.249,50 de lei, iar într-un depozit bancar a reuşit să agonisească 161.460 de lei. Ovidiu Sorin Cupşa pare a fi un prieten de nădejde atunci când eşti la ananghie. Asta explică împrumutul dat în nume personal societăţii Euromaster SRL, în valoare de 236.081,98 (nu este specificată moneda).
La capitolul datorii, consilierul judeţean PNL a menţionat în document că are de returnat 40.000 de euro până în anul 2019 unei persoane fizice, iar până în 2015 trebuia să achite 20.000 de euro altei persoane fizice. Veniturile realizate de familia Cupşa în anul fiscal precedent s-au ridicat la 223.918 lei.

Interesele unui consilier judeţean liberal 

Potrivit datelor din declaraţia de interese, Sorin Ovidiu Cupşa este asociat în trei firme - SC Euromaster SRL, SC Ecoron Energy SRL şi SC C-in Fizz SRL, valoarea totală a părţilor sociale şi/sau a acţiunilor deţinute de acesta fiind de 1.510 (nu este specificată moneda). Totodată, consilierul judeţean PNL este vicepreşedinte al Organizaţiei Europene EDINNA şi ambasador maritim IMO. Pe linie de partid, Cupşa se poate „lăuda“ că este membru în Consiliul Judeţean executiv al PNL Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii