Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nur Kaptan Baba, restaurantul turcesc lăudat de clienţi pentru preţurile mici (galerie foto)

ro

30 Jan, 2014 00:00 19042 Marime text
Foarte rar se întâmplă să auzi la fel de multe păreri bune, cât şi păreri proaste despre un restaurant. Nur Kaptan Baba este unul dintre puţinele localuri turceşti din oraş, unde chiar să poţi mânca ceva şi, mai ales, care te introduc în „starea” orientală de care ai nevoie.
 
Ei bine, mie mi se pare că acest restaurant arată ca un restaurant tradiţional, aproape ca un han. Impresia este din pricina aglomerării vizuale de mese cu acoperământ din material cu imprimeu oriental, scaune, tablouri şi alte obiecte de decor. Aş spune că e kitschos dacă nu aş ştii că acesta este modul turcilor tradiţionali de a aranja un loc. şi pentru că este atât de aproape de tradiţional este imposibil să nu vezi că o mare parte din clienţi sunt musulmani. Dacă vrei să ai mai multă intimitate, pe partea dreaptă este un separeu. L-am ales tocmai pentru că majoritatea meselor erau ocupate. Mi-a plăcut că toate mesele erau acoperite cu un material de buna calitate cu imprimeu oriental, iar deasupra era un fel de blat din plexiglas pentru a proteja ţesătura.
Aşa cum am spus şi mai sus, majoritatea părerilor se referă la mâncare şi la preţul ei. Unele persoane susţin că au făcut toxiinfecţie alimentară sau că mâncarea este prea grasă, altele că preparatele sunt delicioase şi merită încercate. Iar alţii cred că mâncărurile nu îşi merită banii.
 
Eu consider, dar nu numai eu, că preţurile sunt foarte bune.
Spre exemplu un lahmacun costă 8 lei, puiul la grătar cu diferite salate costă 22 de lei, salatele au preţuri între 8 şi 30 de lei, pizza turcească nu costă mai mult de 20 de lei, iar supele/ciorbele costă aproximativ 10 lei. Făcând un meniu pentru o persoană cu supă, felul I şi desert plus băutură ajungi cam la 30 de lei, asta dacă puteţi mânca tot! Pentru că, sinceră să fiu, porţiile sunt destul de mari iar eu am fost mulţumită doar cu pieptul de pui la grătar şi salatele aferente.
 
Pe reţelele de socializare, majoritatea clienţilor recomandă frigăruile de vită şi ciorba de linte. Dacă vreţi şi cartofi prăjiţi (chiar dacă nu sunt în meniu)sunteţi serviţi: nouă nu ne-au trecut acest preparat pe bon, deci probabil sunt consideraţi ca şi garnitură inclusă. Servirea a fost puţin „dezorientată” şi domnişoara ospătar părea a fi începătoare. Per total, dacă vă place mâncarea cu specific turcesc, vă recomand să mergeţi la Nur Kaptan Baba.
 
Conform Registrului Comerţului, Nur Kaptan Baba funcţionează pe societatea comercială Deniz Klass SRL (sediu expirat), iar de aceasta se ocupă Ismail Altindis. Tot el s-a mai ocupat şi de SC Abide Impex SRL, societate care figurează ca şi radiată în acest moment.
 
Informaţii utile:
Adresa: Bd. Tomis nr. 48 A-B
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nur-Kaptan-Baba-Constan%C5%A3a/176529139113002
Foursquare: https://foursquare.com/v/nur-kaptan-baba/
Wi-fi: Da
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 07 May, 2014 10:16 Obisniuam sa merg la acest restaurant: mancare buna, ieftina, personal amabil, ne simteam bine. Pana intr-o zi, cand, intre foile meniului, am vazut...