Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cafeneaua Phoenix 2 încă se mai serveşte vin fiert! (galerie foto)

ro

12 Mar, 2014 00:00 3969 Marime text
Situat în zona Capitol, la intersecţia dintre bulevardele Mamaia şi Tomis, Phoenix 2 este una dintre puţinele cafenele cu „istorie”. Şi aici mă refer la anul intrării în funcţiune – 1997. Deşi cea de-a doua locaţie a fost deschisă mai târziu, aceasta poartă cu ea totul specific primei locaţii: pereţii sunt plini cu poze ale trupelor marcante de rock şi jazz. Muzica aceloraşi genuri se aude şi în difuzoare – chiar dacă nu este la un volum deranjant îţi poţi da uşor seama ce melodie cântă.
Ca şi amenajare a spaţiului, locul nu poate găzdui mai mult de 20 de persoane, maxim 25, nu numai pentru că sunt prea puţine locuri, dar şi pentru că sistemul de ventilaţie este foarte prost. Aşa încât, cafeneaua Phoenix 2 nu este recomandată iarna, pentru că nu poţi ţine uşa deschisă permanent să se poate aerisi fumul de ţigară din încăpere.
 
În schimb, din punct de vedere al preţurilor este acceptabil. Spre exemplu, sucurile costă 6 lei, la fel şi ciocolata caldă. Cafeaua, apa, berea şi ceaiul costă 5 lei. Cafeaua cu alcool nu este mai mult de 12 lei, iar pentru limonadă şi fresh plăteşti doar 10 lei. Vinul fiert despre care am amintit costă 5 lei.
 
Servirea nu a fost fantastică, iar ospătarul nici nu s-a deranjat prea mult având în vedere că meniurile erau deja pe masă.
Băile nu mi s-au părut nici ele foarte curate, iar asta a fost cam neplăcut de constatat. Ca şi concluzie, Phoenix 2 nu m-a dat pe spate.
 
Conform Registrului Comerţului, Phoenix 2 funcţionează pe societate cooperativă meşteşugărească Phoenix 95 (cu sediu expirat, mandat administratori expirat, mandat cenzori expirat şi certificat de înmatriculare preschimbat) şi are drept acţionari pe Gheorghe Margarit care este şi administratorul societăţii, Moisi Calimente, Magda Ianos, Florin Ianos şi Mirela Gache. Gheorghe Margarit mai este partener şi în Phoenix A.V. SRL, iar în societatea Phoenix Music Live SRL este asociat cu Florin Ianos. Moisi Calimente se mai ocupă şi de Tricotex Societate Cooperativă Meşteşugărească.
 
Informaţii utile:
Adresa: Bd. Mamaia nr. 67
Facebook: https://www.facebook.com/PhoenixClubConstanta
Site: http://www.club-phoenix.ro/
Contact: 0730 617 787
Wi-fi: Da
Cifră de afaceri: în anul 2012: 98.028 lei, în anul 2011: 105.317 lei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii