Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Unul dintre cei mai mari cântăreţi de jazz ai tuturor timpurilor s-a născut pe 4 august (audio)

ro

04 Aug, 2015 00:00 2599 Marime text
Unul dintre cei mai mari cântăreţi de jazz ai tuturor timpurilor s-a născut pe 4 august 1901, în New Orleans, Louisiana. Este vorba de Louis Armstrong, înzestrat cu un talent muzical extraordinar.
 
În afara carierei de succes pe care a avut-o, Louis Armstrong a rămas cunoscut pentru vocea sa inconfundabilă, "What a wonderful world" fiind piesa care l-a consacrat. Poreclit Satchmo, Armstrong a crescut într-un mediu modest şi a avut o copilărie zbuciumată, fiind crescut de o mătuşă, în timp ce mama sa practica prostituţia. În copilărie, a schimbat diverse meserii, printre acestea numărându-se cea de cărăuş, lăptar, vânzător ambulant. În anul 1913, Louis a ajuns la Căminul Colored Waifs, ca delincvent juvenil, după ce a tras un foc de revolver în aer. Aici, a devenit pasionat de muzică şi a învăţat să cânte la trompetă.
 
Din punct de vedere muzical, s-a maturizat după 1922. Alături de formaţia sa, All Stars, personifică la cel mai înalt nivel muzica de jazz. Printre cele mai cunoscute melodii se numără "What a Wonderful World", "Hello Dolly", "When The Saints Go Marching In".
 
În anul 1971, în casa sa din cartierul Queens, Armstrong se stinge din viaţă, în somn. Post-mortem, a fost decorat cu premiul Grammy pentru întreaga carieră.

Sursa foto: www.biography.com 

https://www.youtube.com/watch?v=A3yCcXgbKrE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii