Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 27 de ani de la moartea lui Fred Astaire, cunoscut pentru cariera remarcabilă în lumea dansului (video)

ro

22 Jun, 2014 13:47 2884 Marime text
Astăzi, se împlinesc 27 de ani de când actorul, dansatorul şi cântăreţul american Fred Astaire s-a stins din viaţă, la vârsta de 88 de ani, din cauza pneumoniei.

Frederick Austerlitz, după numele de botez, s-a născut în Nebraska şi este cunoscut datorită talentului şi pasiunii pentru dans, muzică şi actorie şi eleganţei cu care se mişca pe ringul de dans, reprezentând un adevărat model pentru lumea artistică.
A debutat în anul 1933, când a dansat în filmul „Dancing Lady”. Un an mai târziu, a fost distribuit în „Flying Down to Rio”, alături de Ginger Rogers, care a avut parte de un real succes. În decursul carierei, a mai jucat alături de Rita Hayworth, despre care a mărturisit, mai târziu, că a fost partenera sa preferată, Lucille Bremer, Judy Garland, Betty Hutton, Jane Powell, Cyd Charisse şi Barrie Chase.

Printre cele mai importante filme în care a jucat se numără „On the Beach” şi „The Towering Inferno”, pentru care a primit o nominalizare la Oscar. În perioada 1945-1947, Fred Astaire a deschis o şcoală de dans, care s-a bucurat de un mare succes. În 1981, a primit un premiu pentru întreaga activitate, oferit de Institutul American de Film.
În ceea ce priveşte viaţa personală, a fost căsătorit de două ori şi a avut doi copii cu prima soţie, Phyllis Potter.
 
Sursa foto: Wikipedia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii