Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 16 iunie, s-a născut Tupac Shakur, considerat unul dintre cei mai buni rapperi din toate timpurile

ro

16 Jun, 2014 09:55 3501 Marime text
Astăzi se împlinesc 43 de ani de la naşterea artistului american Tupac Shakur, cunoscut în „Cartea Recordurilor” ca rapperul cu cele mai multe vânzări de albume din lume, peste 120 de milioane.
Tupac s-a născut în Brooklyn, New York, iar în anul 1990, şi-a început cariera de rapper. Până la vârsta de 20 de ani, Tupac a fost arestat de opt ori.
În noiembrie 1994, în timpul unui jaf, în care hoţii au dispărut cu bijuterii în valoare de 40.000 de dolari, Tupac a fost împuşcat de cinci ori. Şi-a revenit şi a lansat cele mai bune albume ale sale. Ulterior, a primit discul de platină pentru albumul „Me Against The World”. Cântecele sale sunt despre viaţa grea din ghetouri, rasism şi alte probleme din societate.
În noaptea de şapte septembrie 1996, după ce a plecat de la un meci al lui Mike Tyson, Tupac a fost împuşcat, fiind grav rănit. După şase zile, s-a stins din viaţă, din cauza problemelor pulmonare. Corpul lui a fost încinerat, iar cenuşa aruncată în Oceanul Pacific.
În prezent, există numeroase teorii conspiraţioniste privind uciderea sa. Potrivit unei teorii, moartea lui Tupac nu a fost decât o farsă bine pusă la punct, deoarece rapperul dorea să iasă din viaţa publică şi să scape de publicitatea generată de stilul său de viaţă. În acest sens, au fost aduse „dovezi” care nu reprezintă decât o serie de întrebări, precum de ce poliţia nu a găsit maşina din care s-a tras, de ce nu a existat niciun martor, de ce Tupac nu a purtat vestă antiglonţ, cum o făcea la fiecare eveniment la care era expus. Potrivit altor teorii, Tupac ar fi fost asasinat chiar de guvernul american.
 
Sursa foto: nypost.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii