Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Oliver Hardy, jumătatea vestitului cuplu Stan şi Bran...

ro

07 Aug, 2014 00:00 10380 Marime text


Se împlinesc 57 de ani de la moartea comicului american Oliver Hardy, cel care l-a interpretat pe Bran şi jumătatea cuplului „Stan şi Bran”.
Norvell Hardy, pe numele lui adevărat, s-a născut pe 18 ianuarie 1892, în Harlem, Georgia.

Fiind pasionat de teatru şi muzică, la vârsta de 15 ani a început să joace într-o lungă serie de filme scurte. Primul rol împreună cu Stan Laurel a fost în filmul „Forty-five Minutes from Hollywood”, în 1926, iar cele mai multe producţii, care i-au adus şi popularitate, s-au desfăşurat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Laurel şi Hardy şi-au întemeiat propria companie de producţie de film şi au jucat împreună în peste 100 de filme, ultimul fiind „The Bullfighters”, în 1945. Cuplul Oliver Hardy - Stan Laurel a cunoscut celebritatea mondială, deţinând timp de douăzeci de ani supremaţia în comedia de tip slapstick. Bran a fost „mintea limpede" a celebrului cuplu, iar fraza legendară „Asta e o altă încurcătură în care m-ai băgat" simbolizează relaţia celor două personaje, care devin din cei mai buni prieteni nişte „nesuferiţi” care se şicanează tot timpul.

În ceea ce priveşte viaţa personală, Oliver a fost căsătorit de trei ori, iar cea mai mare pasiune a sa a fost golful. Actorul obişnuia să instaleze un miniteren de golf lângă platourile de filmare, unde fugea în fiecare pauză.
Din dorinţa de a slăbi, a ţinut o dietă drastică ce i-a afectat constituţia fizică. Oliver a suferit un prim atac cerebral la 12 septembrie 1956, în urma căruia a rămas paralizat şi în imposibilitatea de a mai vorbi.

Sursa foto: lordheath.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii