Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Kevin Spacey, protagonistul din serialul „House of Cards”...

ro

26 Jul, 2014 10:11 3204 Marime text
Astăzi, actorul şi regizorul american Kevin Spacey împlineşte vârsta de 55 de ani. Kevin Spacey Fowler, pe numele lui complet, s-a născut în New Jersey şi are doi fraţi vitregi. Potrivit Wikipedia, a urmat cursurile Academiei Militare, de unde a fost exmatriculat, apoi, cursurile Liceului Canoga Park din California, unde a absolvit cu magna cum laude. În timpul liceului, când juca în producţia „The Sound of Music”, a decis să preia numele mamei sale, Spacey, drept nume de scenă.
Când urma cursurile prestigioasei Academii de Arte Juilliard, Spacey a susţinut spectacole de stand-up comedy. După doi ani, renunţă la Academia de Arte şi se dedică actoriei. Debutul său pe scenă s-a produs în anul 1981, când a interpretat un rol secundar în „Henric al VI-lea”, iar primul rol important a fost în „Fantomele lui Ibsen”.
În decursul carierei, Kevin Spacey a fost distins cu premii importante, dintre acestea amintim cele două premii Oscar pentru rolurile din „Suspecţi de serviciu” şi „American Beauty”. Primul sezon din „House of Cards” i-a adus premii Emmy şi Globul de Aur.
De peste zece ani, este directorul artistic al Teatrului Old Vic, iar în ceea ce priveşte viaţa personală, nu a fost căsătorit niciodată şi nu are copii.
 
Sursa foto: huffingtonpost.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii