Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Este ziua de naştere a cântăreţei Duffy, interpreta cunoscutei melodii „Mercy”

ro

23 Jun, 2014 09:58 1321 Marime text
Astăzi, cunoscuta cântăreaţă şi compozitoare Duffy împlineşte vârsta de 30 de ani. Aimee Anne Duffy, pe numele ai adevărat, s-a născut în Ţara Galilor, într-o familie modestă. La vârsta de şase ani a început să cânte, iar la 11 ani, a fost dată afară din corul organizat la şcoala la care era înscrisă.
Ulterior, Duffy a început să cânte alături de formaţii locale. Bernard Butler a fost cel care a ajutat-o să înregistreze piesele ce au stat la baza albumului „Rockeferry”, lansat în anul 2008, şi a descoperit-o în urma întâlnirii aranjate de Jeanette Lee. Melodia „Mercy”, cel de-al doilea single al lui Duffy, a avut un mare succes, clasându-se în topurile din Marea Britanie. Potrivit Wikipedia, Duffy este prima cântăreaţă galică, în ultimii 25 de ani, care a ajuns pe locul I cu o melodie pop.
În decursul carierei, a susţinut numeroase spectacole şi a cântat la diverse festivaluri. De asemenea, a primit trei nominalizări la premiile MOJO, la categoriile „Albumul anului”, „Melodia anului” şi „Debutul anului”.
 
Sursa foto: radardemedia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii