Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, interpretul celebrului personaj Harry Potter…

ro

23 Jul, 2014 08:59 2033 Marime text
Astăzi, interpretul celebrului personaj Harry Potter, Daniel Radcliffe, împlineşte vârsta de 25 de ani. Născut la Londra, Anglia, Daniel Radcliffe şi-a dorit de mic copil să devină actor, primul său rol fiind în „David Copperfield”, când avea nouă ani. Trei ani mai târziu, a apărut în filmul „Omul nostru din Panama”, alături de Pierce Brosnan.
Daniel Radcliffe a devenit vedetă internaţională datorită  rolului din seria „Harry Potter”, care i-a adus şi „Premiul pentru debut” oferit de Variety Club. Filmul „Harry Potter şi Piatra Filozofală” a avut premiera pe 16 noiembrie 2001 şi a avut un succes extraordinar, în timp ce în 2011, a avut loc premiera ultimei părţi din această serie. Daniel Radcliffe a jucat în toate cele opt părţi ale seriei, dar şi în alte filme, precum „Jurnalul unui tânăr doctor”, „Băieţii din decembrie”, „Femeia în negru”, „Băiatul meu Jack”. De asemenea, a jucat şi în diverse piese de teatru.
La vârsta de 16 ani, actorul a devenit cea mai tânără persoană care, deşi nu face parte dintr-o familie regală, are un portret individual la National Portrait Gallery. În anul 2000, a publicat o serie de poezii sub numele de „Jacob Gershon”.

Sursa foto: moviepilot.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii