Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi este ziua de naştere a lui Zinedine Zidane, fost jucător la Real Madrid

ro

23 Jun, 2014 14:20 5311 Marime text
Astăzi, pe 23 iunie, fotbalistul francez Zinedine Zidane, poreclit „Zizou”, împlineşte vârsta de 42 de ani. Zinedine Zidane s-a născut la Marsilia şi a fost remarcat de Jean Varraud, care i-a oferit o perioadă de probă de şase săptămâni. Joacă la AS Cannes, ca jucător profesionist, unde, cu ocazia primului gol, primeşte o maşină de partea preşedintelui clubului. Timp de patru ani, joacă la Bordeaux. Urmează Juventus Torino, unde câştigă Supercupa Europei (1996), Supercupa Ligii (1997) şi campionatul Italiei (1997 şi 1998).
Potrivit Wikipedia, în anul 2001, Zidane devine al doilea cel mai scump jucător al tuturor timpurilor, în urma transferului la Real Madrid, unde a jucat alături de David Beckham. Cinci ani mai târziu, pe 7 mai, a jucat ultimul meci din carieră, pe stadionul Santiago Bernabeu, marcând un gol pentru Real Madrid.
De când juca la Real Madrid, a fost diagnosticat cu talasemie minoră, atunci când organismul nu produce suficientă hemoglobină, proteină care ajută globulele roşii să transporte oxigenul în celule.  
Potrivit prosport.ro, Zinedine Zidane a fost unul dintre cei mai bine plătiţi jucători din lume, încasând mai mult de şase milioane de euro pe an.
În ceea ce priveşte viaţa personală, în anul 1994, s-a căsătorit cu Veronica Fernandez, dansatoare spaniolă. Cei doi sunt părinţii a patru copii, trei dintre aceştia evoluează la Real Madrid.
Zidane a fost personaj principal în documentarele „Ochii pe albastri” şi „Zidane, un portret al secolului XXI", dar a apărut şi în o serie de filme artistice precum „Asterix la Jocurile Olimpice”, „Goal” şi „Goal2”.  
 
Sursa foto: newsbuzzz.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii