Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi este ziua de naştere a cunoscutei actriţe americane Meryl Streep, vedeta cu cele mai multe nominalizări la Oscar

ro

22 Jun, 2014 12:11 4575 Marime text
Astăzi, 22 iunie, veterana cinematografiei şi actriţa cu cele mai multe nominalizări la Oscar, Meryl Streep, împlineşte vârsta de 65 de ani.
Mary Louise Streep, pe numele ei adevărat, s-a născut în New Jersey şi are origini germane, suedeze şi britanice. În anul 1971, a terminat Colegiul de Artă Dramatică şi s-a înscris la Yale School of Drama. Potrivit Wikipedia, încă de pe atunci, profesorii au apreciat că „este destinată să fie cea mai bună”.
Debutul pe marele ecran a avut loc în anul 1977, iar cel de-al doilea film, „The Deer Hunter”, în care a jucat alături de Robert de Niro, i-a adus prima nominalizare la Oscar. Un an mai târziu, a câştigat primul premiul al Academiei pentru rolul din „Kramer vs. Kramer”, regizat de Woody Allen. De asemenea, pentru rolurile din filmele „Silkwood”, „Out of Africa”, „Ironweed”, „A Cry in the Dark” a primit nominalizări la Oscar.
În prezent, este actriţa cu cele mai multe nominalizări din istoria Academiei, urmată de Katharine Hepburn şi Jack Nicholson, fiecare având câte zece nominalizări. 
De-a lungul carierei, a interpretat o paletă variată de roluri şi este cunoscută drept actriţa care face imposibilul posibil pentru un rol. Printre alte filme importante se numără „Podurile din Madison County”, „Manhattan”, „Diavolul se îmbracă de la Prada”, „Mamma Mia – Filmul!”, „E tare complicat”.
Totodată, Meryl Streep a câştigat mai multe premii Emmy pentru „Holocaust”, un mini-serial, format din opt părţi, iar, în anul 2004, a fost distinsă cu premiul AFI pentru întreaga activitate.
În ceea ce priveşte viaţa personală, în 1978 s-a căsătorit cu Don Gummer, cu care are patru copii.
 
Sursa foto: huffingtonpost.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii