Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, o cântăreaţă cunoscută îşi sărbătoreşte ziua de naştere (video)

ro

27 Mar, 2015 13:23 2812 Marime text
Cântăreaţa de muzică pop şi R&B Mariah Carey s-a născut în New York, pe 27 martie 1970. Astăzi, împlineşte vârsta de 45 de ani.
 
Potrivit Wikipedia, părinţii artistei au divorţat când Mariah avea trei ani. Din acel moment, a rămas în grija mamei ei, în Long Island. De la o vârstă fragedă, şi-a surprins mama şi prietenii apropiaţi ai familiei cântând fragmente de operă. La patru ani, lua deja lecţii de canto.
 
Mariah Carey și-a lansat albumul de debut în 1990, sub îndrumarea lui Tommy Mottola, cu care se va căsători trei ani mai târziu. Devine cunoscută datorită celor cinci single-uri care s-au clasat consecutiv pe primul loc în Billboard Hot 100. După ce a divorțat de Tommy Mottola, în 1997, Mariah a introdus elemente hip hop în albumele sale.
 
În decursul carierei, a câștigat cinci Premii Grammy, vocea ei fiind apreciată de critici și ascultători. Ambitusul vocal al artistei poate atinge cinci octave. Mariah a fost numită cea mai bună artistă pop a mileniului la World Music Awards, în 2000, după Michael Jackson și Justin Timberlake.
 
Sursa foto: thatgrapejuice.net


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii