Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Tratează tusea şi răceală cu un remediu naturist

ro

06 Aug, 2015 09:13 3681 Marime text
Cuişoarele au un gust foarte aromat, picant, dar în acelaşi timp, dulce. Ele conţin antioxidanţi, mangan, acizi graşi Omega-3, vitaminele C şi K, calciu, magneziu şi fibre. Principalul component al cuişoarelor este eugenolul, un ulei volatil cu proprietăţi care reduc simptomele inflamatorii. Eugenolul are şi efect anestezic, motiv pentru care cuişoarele sunt folosite pentru a ameliora durerile dentare.
 
Acest condiment are efect antifungic, antibacterian, antiseptic şi analgezic, având un rol important în tratarea afecţiunilor digestive. Cuişoarele, de asemenea, contribuie la combaterea diareei moderate, a balonărilor, indigestiei, gastritelor, senzaţiilor de greaţă şi vomă. În acest scop, se utilizează infuzia preparată din cuişoare pisat şi o linguriţă de ceai verde la 200 ml apă. Se bea câte o cană înainte sau după masă.
 
Cuişoarele, pe de altă parte, sunt un foarte bun expectorant, ele meliorează durerile în gât, tratează tusea şi răceală, luptă împotriva viruşilor şi bacteriilor şi, în plus, pot preveni şi gripa. În medicina tradiţională, cuişoarele întregi se fierb în vin sau ţuică pentru tratarea răcelilor şi a altor afecţiuni respiratorii, având efecte antibacteriene, diaforetice şi de relaxare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii