Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tamarinul şi proprietăţile sale benefice

ro

23 Nov, 2014 11:28 8480 Marime text
Copacul de tamarin este o plantă tropicală, permanent verde, care atinge înălţimea de 20 de metri. Coaja este groasă, de culoare cenuşie. Tamarinul este o păstaie maronie, curbată, produsă de copacul de tamarin. Păstaia conţine o pulpă lipicioasă, în care se găsesc multe seminţe negre şi lucioase. Gustul tamarinului este acru şi astringent. Poate fi folosit ca adjuvant pentru afecţiunile bilei, scade colesterolul, menţine sănătatea inimii, poate fi folosit în gargare şi împotriva durerilor în gât. Sucul de tamarin încălzit poate să vindece conjunctivita, în timp ce picăturile fabricate din seminţe de tamarin pot fi folosite pentru ameliorarea senzaţiei de ochi uscaţi. 
 
Tamarinul reprezintă o bună sursă de antioxidanţi, reduce febra şi protejează împotriva gripei şi a răcelii, ajută la digestia alimentelor şi, aplicat pe piele, vindecă inflamaţia. Pulpa de tamarin are un conţinut bogat de tiamină, o vitamină esenţială pentru buna funcţionare a sistemului nervos, muscular şi digestiv. Pulpa de tamarin conţine, de asemenea, cantităţi importante de vitamina C, ceea ce îi oferă eficienţă în tratarea scorbutului. Tamarinul contine şi fier, mineral care facilitează oxigenarea ţesuturilor, tratează anemia, iar datorită conţinutului în potasiu, reglează nivelul presiunii arteriale. Dintre toate fructele şi legumele, tamarinul se numără printre cele mai bogate surse de proteine. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii