Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stimularea memoriei şi capacităţii de concentrare cu ajutorul plantelor

ro

05 Aug, 2014 12:46 2402 Marime text
Stimularea memoriei nu trebuie realizată doar pe cale farmaceutică, atâta vreme cât natura oferă numeroase soluţii care se află la îndemână. Pe lângă exerciţiul minţii, ce reprezintă unul dintre secretele longevităţii, alimentaţia sănătoasă şi cele opt ore de somn pe noapte, există o serie de plante care contribuie la îmbunătăţirea memoriei.
 
În acest caz, amintim de o plantă aromată care este folosită frecvent în reţetele culinare, şi anume salvia. Datorită proprietăţilor sale, salvia calmează creierul, reduce stresul şi facilitează capacitatea de concentrare. Afinele, datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, ajută creierul uman să se menţină într-o stare bună de funcţionare, împiedicând declanşarea unor afecţiuni, precum Alzheimer şi Parkinson. Afinele ajută la îmbunătăţirea funcţiilor creierului, precum şi la îmbunătăţirea capacităţilor de memorare şi învăţare.
 
Ginsengul măreşte fluxul sanguin la nivel cerebral, asigură un aport mai mare de nutrienţi şi o oxigenare mai bună. Totodată, ajută memoria şi sporeşte capacitatea de concentrare, în timp ce vanilia reprezintă un veritabil ajutor în ceea ce priveşte o memorie bună. Aceasta are rol în creşterea tonusului cerebral, înlătură oboseala şi creşte capacitatea de atenţie. De asemenea, menta este foarte utilă în îndepărtarea stărilor de oboseală cauzate în special de suprasolicitarea intelectuală, stres sau epuizare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii