Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Semnalele de alarmă pe care le transmit sunetele corpului nostru

ro

27 Aug, 2015 00:00 1203 Marime text
Sunetele corpului nostru ne pot ajuta să identificăm probleme de sănătate mai grave.

Fluieratul în nas, de exemplu, este un semn al obstrucţiei căilor respiratorii. Ar putea să însemne că pasajele din nas sunt pline de mucus. Dacă şuieratul dispare după ce tuşiţi de câteva ori, eliberându-se astfel căile respiratorii de mucus, probabil suferiţi de o răceală sau de o infecţie virală. Culoarea mucusului este cea care poate determina gravitatea afecţiunii. Prin urmare, dacă acesta are culoarea galbenă, este posibil să aveţi nevoie de un antibiotic şi se cere sfatul doctorului în acest sens.
 
De obicei, ţiuitul în ureche este un simptom al unor tulburări ale urechii. Dacă sunetul apare din cauza acumulării de ceară, urechea trebuie curăţată. Dacă este cauzat de o infecţie a urechii, aceasta trebuie să fie tratată cu antibiotice. Există o serie de remedii care contribuie la combaterea ţiuitului în ureche, şi anume: reducerea aportului de sare din produsele alimentare, evitarea stimulentelor nervoase, precum cafeaua şi tutunul, tratamentul pe bază de plante, cum ar fi Ginkgo Biloba.
 
Un alt sunet al corpului este cel care provine de la sughiţ. Acesta apare odată cu spasmele diafragmei, care duc la o inspiraţie oprită abrupt. Posibilele cauze sunt anumite medicamente, o masă prea consistentă, dar şi emoţiile. Dacă atacurile de sughiţuri durează mai mult de 48 de ore, ar putea fi vorba de o iritare a nervilor sau de o problemă neurologică. Şi un stomac foarte plin poate provoca crize de sughiţ. Printre cauze se numără mâncatul repede, înghiţirea de prea mult aer, fumatul sau o schimbare bruscă a temperaturii stomacului, cum ar fi băutul unei băuturi fierbinţi şi apoi a unei băuturi reci. Sughiţul se opreşte, de obicei, în decurs de câteva minute, deşi poate dura şi câteva ore.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii