Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Seminţele de chia stimulează relaxarea organismului

ro

22 Dec, 2014 09:08 1548 Marime text
Seminţele de chia au un conţinut nutriţional ridicat şi o concentraţie mare de acizi graşi Omega-3, vitamine, calciu, fier, potasiu, antioxidanţi, proteine şi fibre. Aceste seminţe întăresc sistemul imunitar, accelerează metabolismul şi ajută la pierderea ţesuturilor adipoase. Seminţele de chia sunt bogate în antioxidanţi care încetinesc procesul de îmbătrânire. Tot ele pot regla nivelul de zahăr din sânge şi pot reduce riscul de diabet.
 
De asemenea, seminţele de chia ajută la reducerea semnificativă sau chiar la stoparea completă a durerilor de articulaţii, favorizează regenerarea ţesuturilor şi formarea masei musculare. Aceste seminţe au efect detoxifiant, ajutând la curăţarea completă a sistemului digestiv. În plus, contribuie la distrugerea radicalilor liberi şi protejează organismul de factorii nocivi ai mediului înconjurător, precum poluarea, alcoolul, fumul de ţigară. 
 
Seminţele de chia conţin şi triptofan, un aminoacid care are efecte pozitive asupra somnului din timpul nopţii. Acesta ajută la relaxarea organismului şi la un somn odihnitor. Seminţele de chia, totodată, au un rol esenţial în lupta împotriva mai multor tipuri de cancer, prin distrugerea celulelor canceroase şi repararea ADN-ul afectat din organism. Consumul de seminţe de chia îmbunătăţeşte funcţiile creierului, precum memoria şi gândirea. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii