Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Schinduful ameliorează inflamaţiile gastrointestinale

ro

23 Nov, 2014 00:00 1382 Marime text
Schinduful, cunoscut şi sub numele de fânul grecesc, este o plantă cultivată în special în zonele mediteraneene. Seminţele de schinduf conţin proteine, vitamina C, niacină, potasiu şi numeroase uleiuri volatile, extrem de benefice pentru organismul uman. De asemenea, schinduful este bogat şi în acid folic, sodiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu şi zinc. Datorită substanţelor active pe care le conţine, schinduful este util în prevenirea şi tratarea multor probleme de sănătate, cum ar fi ameliorarea simptomelor neplăcute ale sindromului premenstrual şi menopauzei. Seminţele de schinduf conţin cantităţi mari de mucilagii, care ameliorează inflamaţiile gastrointestinale, protejând stomacul şi intestinele.

De asemenea, schinduful este recomandat în cazuri de artrită, astm, bronşită, având efecte pozitive în ceea ce priveşte îmbunătăţirea digestiei, menţinerea unui metabolism sănătos şi mărirea libidoului. În plus, schinduful este folosit pentru afecţiuni ale pielii, gât inflamat şi reflux acid, pentru dereglările reproductive, pentru a induce travaliul şi a trata durerile menstruale. Studii recente au indicat faptul că schinduful reduce şi tensiunea arterială, precum şi nivelul de colesterol, fiind un tratament eficient pentru diabet. Consumate cu miere şi lămâie, seminţele de schinduf reduc febra şi protejează organismul împotriva bolilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii