Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste pentru recuperarea poftei de mâncare

ro

15 Jun, 2014 00:00 11039 Marime text
Deşi majoritatea persoanelor se luptă cu surplusul de kilograme, există şi persoane care vor să se îngraşe. Lipsa poftei de mâncare poate fi provocată de stres, fumat sau consum de alcool, şi poate ascunde alte afecţiuni, care necesită tratament specializat.

Cazurile mai uşoare de lipsă a apetitului se pot rezolva foarte simplu, cu ajutorul tratamentelor naturiste. În acest context, mierea pe stomacul gol reprezintă un bun remediu, folosit atât în cazul copiilor, cât şi în cel al adulţilor.
Verdeţurile aromate, legumele amărui şi pepenele verde cresc apetitul şi redau cheful de viaţă. Ceaiul de mentă sau cel de tei pot fi consumate la începutul meselor, deoarece deschid apetitul.
Alte soluţii naturale ce redau pofta de mâncare sunt consumul alimentelor care conţin zinc (cereale, caşcaval, hering, carne de miel, seminţe de dovleac), consumul unei jumătăți de pahar cu vin roşu îndulcit cu miere de albine, sucul de aloe (25 ml de suc diluat într-un pahar cu apă) sau sucul de ridiche neagră.

De asemenea, sunt importante respectarea orelor de masă şi crearea unui program de exerciţii fizice. După o zi obositoare, mersul pe jos, cu bicicleta, înotul sau alergările sunt cele mai rapide remedii pentru a stimula pofta de mâncare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii