Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
00:15 22 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Rădăcina de păstârnac reglează digestia

ro

19 Dec, 2014 09:18 1975 Marime text
Rădăcina de păstârnac are un gust dulceag, o aromă foarte placută şi conţine vitaminele A, C şi K, dar şi complexul de B-uri, fosfor, calciu, potasiu, cupru, brom, iod, uleiuri volatile, terpene, pinene, apeină, lignină, zaharuri, amidon şi fibre. Rădăcina de păstârnac are acţiune diuretică, depurativă, antioxidantă, tonică, antireumatismală, antipiretică, antitoxică, emenagogă, sedativă şi stomahică.
 
Datorită conţinutului în aceste substanţe, rădăcina de păstârnac  reglează tensiunea, combate anemia, previne afecţiunile oaselor, cum ar fi osteoporoza, contribuie la regenerarea celulelor din organism, ajută la eliminarea toxinelor şi a celulitei. Această legumă are acţiune benefică în colecistite, constipaţie, anorexie, dureri gastrice, atonii veziculare, enterocolite spastice, insomnii minore, nefrită, dereglări endocrine, reumatism, obezitate, boli vasculare, infecţii, stări febrile, dismenoree şi febră.
 
Păstârnacul curăţă sângele, este un bun drenor al ficatului şi rinichilor, este tonic pentru inimă şi plămâni. Sucul din rădăcina de păstârnac reglează digestia, măreşte apetitul, are acţiune expectorantă şi diuretică, fiind indicat în tratamentul afecţiunilor cardiace. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii