Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Metode naturiste pentru calmarea tusei

ro

24 Dec, 2014 00:00 1628 Marime text
Tusea se manifestă printr-un disconfort la nivelul căilor respiratorii. Există o serie de remedii naturiste care tratează tusea, printre acestea numărându-se ceaiul de ghimbir, care conţine un ingredient activ, un fenol numit 6-gingerol, asociat cel mai des cu procesele antiinflamatorii. Datorită proprietăţilor sale, ceaiul de ghimbir este recomandat pentru calmarea durerilor de gât, dar şi pentru calmarea crizelor de astm. Consumat de câteva ori pe zi, ceaiul de ghimbir va diminua tusea şi va întări sistemul imunitar.

Pentru a combate tusea şi răceala, sunt recomandate fructele care conţin vitamina C, deoarece aceasta întăreşte sistemul imunitar. Dintre fructele bogate în vitamina C, amintim portocalele, lămâile şi kiwi. Ceaiul de muşeţel cu miere este, de asemenea, un alt remediu folosit pentru calmarea tusei. Muşeţelul are efect calmant, iar mierea este bogată în vitamine, minerale, enzime şi aminoacizi, care o transformă într-un remediu bun pentru tuse, răceală, dar şi pentru ulcer şi arsuri.

Organismul pierde multe lichide în timpul răcelii, iar laringele devine predispus la uscare şi tuse. Pentru a calma tusea, este necesară o bună hidratare a organismului, medicii recomandând consumul a opt pahare de apă pe zi. Pe de altă parte, usturoiul conţine compuşi chimici care ajută la inhibarea viruşilor din căile respiratorii ce provoacă tusea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii