Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
01:10 22 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Hrişca ţine sub control tensiunea arterială

ro

26 Dec, 2014 00:00 995 Marime text
Hrişca este un aliment superior grâului, prin elementele nutritive conţinute, care protejează organismul de factorii externi şi îl fortifică mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii. Hrişca conţine vitaminele E, K, B1, B2, B3, B4, B5, B7, proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu, fier, fibre alimentare insolubile şi lizină. Nu conţine gluten şi favorizează producerea de bifidobacterii, stimulând activitatea bacteriilor bune din tubul digestiv.
 
Consumul acestui aliment menţine tânăr sistemul nervos, îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi de memorare, previne accidentele vasculare, scade colesterolul, ţine sub control tensiunea arterială şi previne apariţia pietrelor la bilă. Prezenţa vitaminelor şi mineralelor în hrişcă scade probabilitatea apariţiei cancerului gastric, pulmonar şi esofagian. De asemenea, hrişca menţine nivelul de glucoză din sânge în limite normale şi previne instalarea diabetului de tip II. Totodată, hrişca conţine şi o combinaţie unică de substanţe cu efect antioxidant, care protejează celulele de îmbătrânirea prematură. În acelaşi timp, hrişca este un aliat împotriva pietrelor la rinichi. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii