Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Consumul de roşii protejează ficatul

ro

05 Jan, 2015 14:30 1495 Marime text
Roşiile se numără printre cele mai consumate legume. Ele conţin vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, dar şi calciu, magneziu, fosfor, fier, fitosteroli şi licopen, substanţă care îi dă culoarea roşie. Licopenul este un bun antioxidant pentru organism, luptă împotriva infecţiilor, stimulează metabolismul, protejează ADN-ul şi previne riscul apariţiei osteoporozei şi a cancerului de prostată. Tot datorită licopenului, roşia are proprietăţi antiinflamatorii, combate obezitatea şi reumatismul.
 
Consumul de roşii contribuie la eliminarea toxinelor din organism, protejează ficatul şi accelerează absorbţia zahărului din sânge şi reduce nivelul colesterolului. În plus, roşiile întăresc sistemul imunitar, combat constipaţia şi ajută în cazul afecţiunilor cardiovasculare. Roşiile sunt utile şi în ameliorarea afecţiunilor vasculare ale membrelor şi în accidentele vasculare. Consumul sucului de roşii proaspăt reduce efectele nocive ale tutunului asupra organismului. De asemenea, roşiile sunt recomandate în cazul tenului seboreic, oferă luminozitate şi strălucire, dar şi regenerează şi hidratează pielea. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii