Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tot ce trebuie să știi despre ridichii

ro

24 Dec, 2019 00:00 4125 Marime text

Roşii, albe sau negre, micute sau mai mari, rotunde sau alungite, ridichile se declină în numeroase sortimente, pe care le vei consuma cu mare plăcere, informeaza romaniatv.net.


Asta nu doar pentru ca un gust dulceag uşor înţepător, ci şi pentru că au numeroase beneficii pentru sănătate. Unde mai pui ca 100 g de ridichi au doar 15 kcal. Iată tot ce trebuie să ştii despre ridichi.


Ridichile aduc minerale si vitamine in organism (potasiu, magneziu, calciu, vitamina C). Ele sunt de mare ajutor in cazul regimurilor de slabire, datorita continutului de calciu si, ca si celelalte crucifere, previn cancerul.
Ridichile au in compozitie sulfuri cu proprietati importante:

– glucozinolate, cu o actiune anti-microbiana
– izotiocianate de fenieltil de benzil, cu proprietati recunoscute in tratarea cancerului


Culoarea ridichilor se datoreaza pigmentilor rosii sau purpurii, antoacianilor, prezenti mai ales la suprafata ridichilor.


Acesti pigmenti fac parte din factorul vitaminic P, care intareste in organism actiunea vitaminei C si mareste rezistenta micilor vase de sange. Antocianii au particularitatea de a-si schimba culoarea in functie de pH-ul locului in care se afla.


Cu cat pH-ul este mai acid, cu atat pigmentii sunt mai rosii, in timp ce intr-un mediu neutru sau bazic, devin violet. Ca sa ai ridichi de culoarea rosu aprins, este suficient sa le speli in apa cu suc de lamaie.






Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii